1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "İNGİLTERE AVRO BİRLİĞİ İÇERİSİNDE DEĞİL"
"İNGİLTERE AVRO BİRLİĞİ İÇERİSİNDE DEĞİL"

"İNGİLTERE AVRO BİRLİĞİ İÇERİSİNDE DEĞİL"

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne

A+A-

 

İNGİLTERE MALİYE BAKANI OSBORNE: "ÇOK NET OLARAK SÖYLÜYORUM. İNGİLTERE AVRO BİRLİĞİ İÇERİSİNDE DEĞİL."

"BU YÜZDEN BRİTANYALI VERGİ MÜKELLEFLERİNİN YUNAN ANLAŞMASI İÇİN KUYRUKTA OLACAĞI DÜŞÜNCESİ SON DERECE BAŞARISIZ."

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin katkıları ile oluşturulan Avrupa Finansal İstikrar Mekanizmasının (ESM), Yunanistan'a köprü finansman sağlamak için kullanılamayacağını söyledi.

İngiltere Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Osborne, "Çok net olarak söylüyorum. İngiltere Avro Birliği içerisinde değil. Bu yüzden Britanyalı vergi mükelleflerinin Yunan anlaşması için kuyrukta olacağı düşüncesi son derece başarısız" değerlendirmesini yaptı.

Avro Bölgesi'nin, Yunanistan'a ilişkin sorunun çözümünde kendi kaynaklarını kullanması gerektiğine işaret eden Osborne, "Avro Bölgesi'nin kendi hesabını ödemesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

İngiliz basınında yer alan haberlerde İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da AB fonlarındaki İngiltere'nin katkısının, Yunanistan'a acil likidite sağlanması için kullanılamayacağını belirttiği kaydedildi.

İngiltere daha önce Avrupa İstikrar Mekanizması, 2010 yılında İrlanda ve Portekiz'e yardım etmek için kullanılmasının ardından fonun, Avro Bölgesi'ndeki ülkelerin kurtarılması için bir daha kullanılmamasını istemişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.