1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLTERE BÖLÜNDÜ!
İNGİLTERE BÖLÜNDÜ!

İNGİLTERE BÖLÜNDÜ!

İstifalar peş peşe geldi!

A+A-

Reuters'ın son dakika haberine göre, Brexit'ten sonra İngiltere-AB ilişkilerine yönelik hükümetin planını beğenmeyen Brexit Bakanı David Davis ve iki yardımcısı görevlerinden istifa etti.

Birleşik Krallık'ta Brexit Bakanı David Davis, Theresa May hükümetinin AB'den ayrılma sürecinde izlemeyi planladıkları politikalara katılmadıkları için istifa etti.
 
Davis, Başbakan Theresa May'in politikalarının AB'den ayrılma müzakerelerini baltaladığını hissettiğini ve parlamentonun Brexit sonrası gücünü doğru anlamda yeniden kazanamayacağını düşündüğünü söyledi.
Davis, May'in ofisine gönderdiği dilekçede, "Politikanın genel yönelimi, bizi zayıf müzakere pozisyonunun en iyisinden ayıracak ve büyük ihtimalle bu kaçınılmaz olacak" dedi ve ekledi:
 
"Benim görüşüme göre, önerilen politikaların kaçınılmaz sonucu, gerçek olmaktan çok, parlamentonun hayal gücünü kontrol altına almak olacak."
 
BBC Radyo'nun "diğer bakanların kendisinin izlemesini arzu edip etmediği"nin sorulması üzerine Davis "hayır" cevabını verdi. 
 
Davis, diğer bakanlara istifa çağrısında bulunmadığını dile getirdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.