1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI HAGUE KUVEYT'TE
İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI HAGUE KUVEYT'TE

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI HAGUE KUVEYT'TE

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in

A+A-

HAGUE:"ESED'İN SURİYE'DEKİ SİYASET SAHNESİNDE KALMASI İMKANSIZ"

"SMDK, SURİYE'NİN YASAL TEMSİLCİSİ"

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in "siyaset sahnesinde kalmasının imkansız olduğunu" söyledi.

Kuveyt Haber Ajansı'nın (KUNA) haberine göre, Hague, Kuveyt Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şeyh Sabah Halid El Hamad El Sabah ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında, mevkidaşıyla Suriye krizinin çözümüne yönelik olarak Cenevre-2 konferansına ortak destek konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını, Suriye'de akan kanı durduracak siyasi çözüm yolunu açmak amacıyla siyasi ilerleme sağlanabilmesinin yollarının görüşüldüğünü belirtti.

Hague, Batı'nın Esed'in görevi bırakmasını istemediği yönündeki iddialarının sorulması üzerine, "Suriye'de barışçıl çözüm, Esed'in ülkeyi terk etmesiyle sağlanabilir. Yaşanan gelişmelerden sonra Suriye'nin geleceğinde Esed'i siyaset sahnesinde hayal etmemiz imkansız" cevabını verdi.

Hague, "İngiltere ve batılı ülkelerin Esed'in devam etmesinden yana destek sağlamayacaklarına inanıyorum" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, ülkesinin Suriye'nin yasal temsilcisi olarak Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nu (SMDK) tanıdığını ve desteklediğini, ülkedeki aşırı gruplara destek vermeyeceklerini belirterek, diğer grupları da SMDK'ya destek olmaya çağırdı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.