1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNGİLTERE, KIBRIS'A 6 SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERDİ
İNGİLTERE, KIBRIS'A 6 SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERDİ

İNGİLTERE, KIBRIS'A 6 SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERDİ

İngiltere Savunma Bakanlığı, Suriye'den atılabilecek füzeleri havada vurma kapasitesine sahip Typhoon tipi 6 jeti Kıbrıs'a gönderdi.

A+A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bu adımın Kıbrıs'taki üsler bölgesini korumak için tedbir amaçlı atıldığı belirtildi. Jetlerin Suriye'yi hedef alacak muhtemel bir saldırıda görev almayacağı vurgulandı.

GÜNEY KIBRIS'TAN VATANDAŞLARINA "SURİYE'Yİ TERKEDİN" ÇAĞRISI

Rum Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de ikamet eden veya ülkeyi ziyaret eden tüm Kıbrıs vatandaşlarına, kötüleşen durum ışığında derhal ülkeyi terk etmeleri için çağrıda bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sözde Kıbrıs Cumhuriyetinin Suriye'de bir diplomatik misyonun olmaması nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı'nın, Kıbrıs vatandaşlarına doğrudan konsolosluk hizmetleri sunmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, acil durumlarda Kıbrıs vatandaşlarının ulaşabilecekleri irtibat numaraları verilirken, Rumların aynı zamanda Ürdün'deki büyükelçilikle irtibata geçebilecekleri aktarıldı.

"KIBIS İÇİN BİR TEHDİT YOK"

Rum Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de bir müdahale olması durumunda, Kıbrıs’ın güvenliği için öngörülebilir bir tehdit olmadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, Suriye'de olası gelişmelerin ışığında, Kıbrıs’ta yaşayan halkın ve turizm sektörünün güvenliği için öngörülebilir bir tehdit olmadığını belirtti.

Rum Bakan, Güney Kıbrıs'ın sınırları, imkânları ve egemenlik hakları alanlarında herhangi bir sürprizin beklenmediğine dair de güvence verdi.

Bölgedeki olası gelişmeler dikkate alınarak, sözde Kıbrıs Cumhuriyetinin tüm ilgili daire ve hizmetlerinin her olasılığa karşı hazırlandıklarını aktaran Kasulidis, Kıbrıs’ın dostu olan ülkelerin vatandaşlarına hizmet etmek amacıyla, Kıbrıs’ın topraklarının kullanılmasına ilişkin anlaşmaların olduğunu da kaydetti.

Cihan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.