1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLTERE YOLCULARI DİKKAT!
İNGİLTERE YOLCULARI DİKKAT!

İNGİLTERE YOLCULARI DİKKAT!

uyarılar devam ediyor

A+A-

İNGİLTERE VE GALLER'DE SEL UYARILARINA DEVAM EDİLİYOR

Uzmanlar, Birleşik Krallık'ı vuran kötü hava koşullarının hafta sonunda da etkisini göstermeye devam edeceğini belirtiyor.

Atlantik Okyanusu'ndan gelen fırtınanın etkisini daha da arttıracağı belirtilirken, özellikle İngiltere ve Galler'in hemen her bölgesinde sel uyarılarına devam ediliyor. Meteorolojii uzmanları, kötü hava şartlarının tüm Birleşik Krallık'ta etkili olacağını ve hafta sonunda etkisini daha da fazla hissettireceğini vurguluyor.

Önceki gece başlayan aşırı yağış nedeniyle İngiltere'nin güneybatısında yer alan Cornwall bölgesi ve İskoçya'da nehirlerin taşması sonucu yüzlerce ev sular altında kaldı. Şiddetli rüzgar ve yüksek gelgit seviyesinin sebep olduğu sel, Galler, İskoçya ve İngiltere'nin batı bölgelerini de vurdu.
Galler'de su altında kalan birkaç evde yaşayanlarr acil durum ekipleri tarafından kurtarıldı. Kuzey İrlanda'da da sahil kesimlerinde taşkınlar meydana geldi.

İngiltere Çevre Bakanı Owen Paterson, tüm ülkeyi vuran fırtınayla ilgili hükümetin acil durum organı olan Cobra Komitesine bugün de başkanlık etti. Paterson, Çevre Ajansı'nın yeni aldığı işten çıkarma kararına rağmen, ajansın selden koruma hizmetierine devam edeceğini söyledi.

Çevre Ajansı'nın bin 500 kişiyi işten çıkaracağı öğrenilirken, bu rakamın ne kadarının sel bölgesiyle ilgili olduğu halen belirsizliğini koruyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "Selle ilgili olarak tüm yardımların yapılmasını sağlıyorum" açıklamasında bulundu.

Bu arada, İngiltere'nin güneybatısındaki Devon bölgesinde taşan Yealm Nehri'nin fotoğrafını çekmeye çıkan 18 yaşında bir erkek kaybolmuştu. Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.