1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLTERE’DE GÜNDEM BEBEK
İNGİLTERE’DE GÜNDEM BEBEK

İNGİLTERE’DE GÜNDEM BEBEK

İngiltere kraliyetinin dün dünyaya gelen yeni varisinin ilk fotoğrafını çekmek için çok sayıda foto muhabiri hastanenin önündeki bekleyişini sürdürüyor.

A+A-

Cambridge Düşesi Kate ve adı henüz açıklanmayan ancak Cambridge Prensi unvanı alan bebeğin bugün Londra'daki St Mary's hastanesinden taburcu olması bekleniyor. Dün akşamı hastanede geçiren Kate ile William'ın, bebeğiyle beraber bugün resmi konutları Kensington Sarayı'na gitmesi öngörülüyor. Cambridge Dükü William, dün bebeğin doğumunun ardından "Daha mutlu olamazdık" açıklamasında bulundu.

Bu arada bugün birçok İngiliz gazetesi "Bebek erkek" manşetiyle çıktı. Guardian gazetesi "Bir doğum, bir erkek bebek, bir prens, bir kral", Times gazetesi "Bir prens doğdu", ülkenin en çok satan tabloid gazetesi "The Sun" ise İngilizcede "erkek evlat, oğul" anlamına gelen "The Son" başlıklarını attı.

AMCASININ ÖNÜNDE

İngiliz basınında, kraliyetin üçüncü sıradaki varisi olan bebeğin, en az 50 yıl sonra tahta çıkabileceği yorumları yapıyor. Gazeteler 50 yıl sonra ülkedeki monarşinin nasıl olacağını da sorguluyor. 

Bebeğin doğumu, kraliyet tahtı varisliğindeki sırayı da değiştirdi. Bebek, varislik sıralamasında, dedesi Prens Charles ve babası Prens William'dan sonra üçüncü sıraya, amcası Prens Harry'nin önüne yerleşti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.