1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İngiltere'de terör alarmı 'kritik' seviyede
İngiltere'de terör alarmı 'kritik' seviyede

İngiltere'de terör alarmı 'kritik' seviyede

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkedeki terör tehdit seviyesinin en üst basamak olan “kritik”e çıkarıldığını açıkladı.

A+A-

Parsons Green istasyonundaki patlamayı IŞİD örgütü üstlendi

İngiltere’nin başkenti Londra’da meydana gelen bombalı saldırı sonrasında terör alarmı en üst düzey olan ‘kritik’ seviyeye yükseltildi.

Saldırıyı Irak-Şam İslam Devleti örgütü üstlendi.

Olay cuma sabahı, yerel saatle 08:20’de, Parsons Green metro istasyonunda meydana geldi. Tren vagonunda, bir kovaya yerleştirilmiş el yapımı bombanın patlaması sonucu 29 kişi yaralandı.

Bombanın uzaktan kumandayla patlatıldığını belirten bomba imha uzmanları, saldırganın olaydan önce trenden inmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Zaman ayarlı bombanın tamamen infilak etmemesi can kaybını önledi.

640x449_bonus-london.jpg

Polis bombayı yerleştiren saldırganı yakalamak için operasyon başlattı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülke güvenliği ile ilgili yaptığı açıklamada sokaklarda daha fazla polis ve askerin görüleceğini söyledi.

May, “Bağımsız bir kurum olan ve istihbarat ışığında tehdit seviyesini belirlemekle sorumlu ‘Müşterek Terörizm Analiz Merkezi’ ulusal tehdit seviyesini ciddi basamağından kritik basamağına çıkardı. Bu da saldırı olasılığının çok yüksek olduğu anlamına geliyor.” dedi.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyada yaptığı bir yorumunda, saldırganın İngiliz güvenlik birimlerinin radarında olduğunu söyleyerek, gerekli önlemlerin alınmadığını ima etti.

1111-001.png

Başbakan May ise soruşturma sürerken bu tür ithamlarda bulunmanın kimseye faydasının olmayacağını ifade etti ve Trump’ı eleştirdi.

Saldırının ardından Başbakanlık Konutu’nda acil güvenlik toplantısı yapıldı.

İngiltere’de son altı ayda beş terör saldırı yaşandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.