1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLTERE'DE YEREL SEÇİMLERDE KOALİSYON HÜKÜMETİ OY KAYBETTİ
İNGİLTERE'DE YEREL SEÇİMLERDE KOALİSYON HÜKÜMETİ OY KAYBETTİ

İNGİLTERE'DE YEREL SEÇİMLERDE KOALİSYON HÜKÜMETİ OY KAYBETTİ

İNGİLTERE'DE YEREL SEÇİMLERDEKOALİSYON HÜKÜMETİ OY KAYBEDERKEN, AB KARŞITI GÖRÜŞLERİYLE BİLİNEN UKIP'E DESTEK ARTTI

A+A-

İngiltere ve Galler'de toplam 35 bölgede yapılan yerel seçimlerde, AB karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisinin (UKIP) belediye meclisi üye sayısını artırması dikkati çekti.

Önceki gün yapılan yerel seçimlerin oy sayımı tamamladı. Seçim sonuçlarına göre, UKIP 147 belediye meclisi üyeliği kazanırken, koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti 335, küçük ortağı Liberal Demokrat Parti ise 124 belediye meclisi üyeliğini kaybetti.

Muhalefetteki İşçi Partisi ise 291 olan yerel yönetim koltuğunu 538'e çıkardı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin tabanından UKIP'e kaymalar olduğu belirtiliyor.

Cameron, yerel seçim sonucuyla ilgili, UKIP'e kayan destekçilerini geri kazanmak için çok çalışacaklarını söyledi.

UKIP'İN YÜKSELİŞİ

Bristol, Durham, Essex, Doğu Sussex, Kent, Norfolk, Surrey ve Cornwall gibi bölgelerde, 2 bin 300'den fazla belediye meclisi üyesini belirlemek için dün ülkede sandık başına gidilmişti.

AB karşıtı görüşleriyle bilinen ve Nigel Farage'ın genel başkanı olduğu UKIP'in, ülkede son dönemde yapılan kamuoyu yoklamalarındaki yükselişi dikkati çekiyor. Parlamentoda milletvekili bulunmayan UKIP'in genel seçimin yapılacağı 2015 yılında İngiliz Parlamentosuna girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kendini "demokratik ve özgürlükçü" olarak tanımlayan UKIP, eşcinsel evliliğe karşı çıkıyor ve göçmen sayısının artmasının engellenmesi için sınırlama getirilmesi gerektiğini savunuyor.

Bu arada, İngiliz yayın kurumunun mevcut yerel seçim sonuçlarıyla hazırladığı ulusal oy eğilimi raporuna göre, ülkede İşçi Partisine destek yüzde 29, Muhafazakar Partiye destek yüzde 25, UKIP'e destek yüzde 23, Liberal Demokrat Partiye destek ise yüzde 14.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.