1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNGİLTERE’DEKİ RUMLARDAN KINAMA ETKİNLİKLERİ
İNGİLTERE’DEKİ RUMLARDAN KINAMA ETKİNLİKLERİ

İNGİLTERE’DEKİ RUMLARDAN KINAMA ETKİNLİKLERİ

İngiltere’de yaşayan Rumların...

A+A-

 

İngiltere’de yaşayan Rumların, Türk Barış Harekatı’nı kınamak amacıyla her yıl Londra’da düzenlediği kınama etkinliklerini tamamladığı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, İngiltere’deki Rumların, kayıplar için her yıl İngiliz Parlamentosu önündeki pankartlı eylem ile İngiliz parlamenterlerle buluşulmasıyla kınama etkinliklerinin tamamlandığını yazdı.

Birleşik Krallık Ulusal Rum Federasyonu tarafından geçtiğimiz Salı günü, İngiliz Parlamentosu’nda gerçekleştirilen buluşmaya, İngiliz milletvekilleri ve Lordlar Kamarası üyelerinin katıldığını yazan gazete, kayıplarla ilgili etkinliğin ise yine Birleşik Krallık Ulusal Rum Federasyonu ve Kayıp Yakınları Komitesi tarafından organize edildiğini belirtti.

Habere göre Birleşik Krallık Ulusal Rum Federasyonu Başkanı Hristos Karaolis, İngiliz Parlamentosu’ndaki  etkinlikte yaptığı konuşmada, İngiliz milletvekillerine seslenerek, İngiliz milletvekillerinin seslerini bu yıl daha çok çıkarmasını istediklerini zira Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis himayesindeki müzakerelerin çözüm için gerçek bir fırsatı temsil ettiğini ifade etti.

Karaolis, Türkiye’nin de bu fırsatı yakalaması ve iyi niyete pozitif şekilde yanıt vermesi gerektiğini  savundu.

Gazete, İngiliz milletvekilleri Teresa Villiers, Roger Gale, John Ryan, David Crosby ve Sir Alan Mill’in, etkinlik çerçevesinde Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve yaşayabilir bir çözüm bulunmasına destek belirttiğini yazdı.

Habere göre söz konusu etkinliğe, KKTC’de “Kıbrıs Cumhuriyeti” bayrağı açan Kıbrıslı Türk Koray Başdoğrultmacı da katıldı.

Başdoğrultmacı, “Kıbrıs’ta sınırların bulunmadığını, sınırlardan bahsedildiği zaman iki ayrı devlet varlığından söz edildiği anlamına geldiğini” belirtirken “tüm Kıbrıslıların, Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslılık hissini hissetmesi durumunda çözümün geleceğini, bu nedenden dolayı Kıbrıs Cumhuriyeti’ni desteklediğini” savundu.

Gazete, kayıplarla ilgili etkinlikte ise Teresa Villiers, Sir Alan Mill, David Barrows’un yer aldığını yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.