1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRAN OLAY!
İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRAN OLAY!

İNGİLTERE'Yİ AYAĞA KALDIRAN OLAY!

İngiltere'yi ayağa kaldıran mahkeme kararı

A+A-

İngiltere'de yaya kaldırımı üzerinde bisiklet süren bir kişiyi uyardığı için öldürülen 40 yaşındaki Andrew Young'un annesi, oğlunun katiline verilen dört yıllık hapis cezasına isyan etti.

İngiltere'nin güneyindeki sahil kasabası Bournemouth'ta gerçekleşen olayda; Asperger sendromlu Young, kaldırımda bisiklet kullanan Victor Ibitoye'yi uyardıktan sonra, Afrika kökenli adamın arkadaşı Lewis Gill'in sert yumruk darbesiyle yere yıkıldı.

Young kafasını sert bir şekilde asfalta vururken; İbitoye ve Gill hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden uzaklaştı. Young ertesi gün hastanede hayatını kaybetti.

 

Hırsızlık ve soygun suçlarından sabıkası bulunan 20 yaşındaki Gill, önceki gün son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada suçunu kabul eden Gill'e dört yıl hapis cezası verildi. İçeride yattığı süre göz önüne alınan Gill'in iki yıl içinde cezaevinden çıkacak olması, İngiltere kamuoyunda tartışma yaratırken; en büyük tepkiyi kurbanın annesi Pamela Young gösterdi.

 
 

Acılı ve öfkeli anne, "Oğlumun Lewis Gill'e hiçbir zarar verdiğini görüyorsunuz. Keşke bu rezil adam suçunu kabul etmeseydi. O zaman daha büyük bir ceza alırdı. Bu, şaka gibi bir karar" dedi ve ekledi: "Ben iyi bir Hıristiyanım ama sanırım bir insan bir başkasının canını alıyorsa, kendi canını kaybetmeye de hazır olmalı."

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.