1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İngiltere'yi sarsan iddia
İngiltere'yi sarsan iddia

İngiltere'yi sarsan iddia

Kazadan sonra ilk sözü...

A+A-

İngiltere Kraliyet üyeleriyle ilgili biyografik kitaplar yazan Ingrid Seward'ın son kitabında Prenses Diana'nın ölümüyle ilgili Kraliçe 2. Elizabeth'in söylediği iddia edilen sözlere yer vermesi ülkenin gündemine oturdu.

İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre; biyografi yazarı Ingrid Seward, "The Queen's Speech" (Kraliçe'nin Konuşması) adlı yeni kitabında, Kraliçe 2. Elizabeth'in, Prenses Diana'nın trafik kazasında yaralandığı haberini duyduktan sonra ''Biri frenleri yağlamış olmalı" dediğini yazdı.

30855436.jpg

Prens Charles'ın eski eşi Prenses Diana, 1997 yılında erkek arkadaşı Dodi Fayed ile birlikte Fransa'nın başkenti Paris'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. 

Seward, Daily Mail gazetesine ''İlk ulaşan haber, Paris'teki trafik kazasının ciddi olduğu ve Diana'nın ölmediği haberiydi. Kraliçe'nin yanında bulunanlardan biri Kraliçe'nin gelen haber üzerine ''biri frenleri yağlamış olmalı'' dediğini duydu. Bu hayret verici yorum Kraliçe ile Diana arasındaki sıradışı ve karmaşık ilişkiyi ele veriyordu'' diye yazdı.

30855435.jpg

Seward son kitabında, Kraliçe 2. Elizabeth ile Diana'nın sıradışı ve karmaşık ilişkisini anlatıyor.

Prenses Diana'nın ölümü bütün ülkede ulusal yasa dönüşürken Kraliçe'nin haberi duyduktan sonra İskoçya'daki tatilini yarıda kesmemesi kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu. Ayrıca Buckingham Sarayı'ndaki bayrağın yarıya indirilmemesi de şaşkınlık yaratmıştı.

Seward, 2000 yılında yayınladığı kitabında da Kraliçe'nin trafik kazası ile ilgili tepkilerini ''The Queen and Di'' adlı kitapta toplamıştı.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.