1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNİSİYATİF KÖYLERİ DOLAŞMAYA BAŞLADI
İNİSİYATİF KÖYLERİ DOLAŞMAYA BAŞLADI

İNİSİYATİF KÖYLERİ DOLAŞMAYA BAŞLADI

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi,

A+A-

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi”, “Göç Yasası” olarak adlandırılan “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş -Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası”nın değiştirilmesi için başlattığı mücadele çerçevesinde 4 otobüsle köyleri dolaşıyor.

İnisiyatiften yapılan açıklamaya göre, mücadeleye halktan destek istemek için bugün başlatılan ziyaretler çerçevesinde İskele, kuzey sahil bölgesi, Mesarya ve Lefke-Güzelyurt bölgesindeki bazı köylere gidildi.

Yarın da yine 4 otobüsle eş zamanlı olarak farklı bölgelerin ziyaret edilerek halkla temaslarda bulunulacağı belirtildi.

Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, halkın çok olumlu tepkileriyle karşılaştıklarını söyledi.

Elcil, herkesin düzenden ve rejimden şikâyet ettiğini belirterek, söz konusu yasadan dolayı mutlaka herkesin bir akrabasının veya kendisinin olumsuz etkilendiğini ifade etti.

Elcil, çocukları bu yasa nedeniyle yurt dışında kalıp yurda dönmeyen ailelerle de temasları olduğunu belirterek görüşülen herkesin Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi’ne destek verdiğini ve yasanın geri çekilmesinin halkın beklentisi olduğunu belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.