1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNÖNÜ BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİNİN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI
İNÖNÜ BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİNİN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

İNÖNÜ BELEDİYESİ SPOR TESİSLERİNİN AÇILIŞI TÖRENLE YAPILDI

İnönü Belediyesi’nin TC Yardım Heyeti katkılarıyla tamamladığı İnönü Belediyesi Spor Tesisleri’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

A+A-

İnönü Belediyesi’nin TC Yardım Heyeti katkılarıyla tamamladığı İnönü Belediyesi Spor Tesisleri’nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Açılış törenine 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu, TC Yardım Heyeti Başkanı Ertan Tosun, iktidar ve muhalefet milletvekilleri, bölge belediye başkanları, muhtarlar ve İnönü ve civar köylerin halkı katıldı.

İnönü Halk Dansları Ekibi’nin gösterisiyle başlayan törende ilk konuşmayı İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü yaptı.

ÖNCÜ

Öncü halı saha, basketbol-voleybol sahası ve açık hava jimnastik aletlerinden oluşan tesisin finansmanının bir bölümünün TC Yardım Heyeti katkılarıyla, geriye kalan kısmının da Belediye’nin öz kaynaklarından karşılandığını kaydederek ,iyi bir ekip çalışması gerçekleştirildiğini söyledi.

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözlerine de atıfta bulunan Öncü, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasının yanı sıra, fiziksel ve eğitsel alanda yaşanan eksikliğin yeni tesislerle karşılanacağının altını çizdi.

KAYALP

Gazimağusa Belediyesi (GMB) Başkanı Oktay Kayalp da, yerel yönetimlerin ikinci büyük devlet kurumu olarak insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve gündelik sorunlarının çözümünde önemli olduğunu ifade etti.

İnsanların gelişip güçlenmesi ve gençlerle çocukların doğru ve temiz alanlarda faaliyet göstermelerini sağlayacak yeni tesisleri “mükemmel” olarak niteleyen Kayalp, katkı koyan herkese teşekkür ederek kutladı.

HASİPOĞLU

Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu da büyüdüğü köy olan İnönü’de geçmişi hatırladığını kaydederek, hızla büyüyüp gelişen İnönü’de belediye ve TC yardım heyeti katkılarıyla hayata geçen tesiste emeği bulunanlara teşekkür etti.

Tek üzüntüsünün İnönü-Akınspor’un liglerde giderek aşağıya düşmesi olduğunu söyleyen Hasipoğlu, yöneticilere de çağrıda bulundu ve kulübün yeniden canlanması ve ayağa kalkması için gereken desteği vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Hasipoğlu, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması ve yeni dostluklar kazanması için ideal tesislerin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenleri kutladı.

SOYER

Eski Başbakan CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de, İnönü Belediyesi’nin, Korkuteli ve Dörtyol’a hizmet verdiğini hatırlatarak, bu üç köydeki gençlerin yeni yatırımlarla topraklarına sahip çıkma devinimini gösterdikleri kaydetti.

Soyer, köylere kent gibi yaşam koşulları sunmanın başlıca hedef olması gerektiği görüşünü de yineledi.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat kırsal kesimdeki belediyelerin imkânlarının kısıtlı olduğuna işaret ederek, bu kısıtlı imkânlara rağmen belediyeciliğin sadece temizlik olmadığının hatırlatılması ve sosyal tesislerin önemine dikkat çekilmesi bakımından halı saha ve spor tesislerinin örnek oluşturduğunu söyledi.

İnönü’ye gelişi öncesi Dörtyol köyünden geçtiğini ve oradaki gençlerin çim sahanın kötü durumundan şikayetlerini dinlediğini kaydeden Talat, İnönü’deki yeni tesislerin bu gençlere de yeni bir heyecan kattığını, spor yapma, sağlık kazanma ve yakın dostluklar kurulması bakımından bir eksikliği giderdiğini ifade etti.

Talat katkıda bulunanlara teşekkür ederek, bu tip çalışma ve projelerin devamını diledi.

Konuşmaların ardından ilk olarak basketbol-voleybol sahası, daha sonra da halı sahanın açılışı yapılarak tesis hizmete sokuldu.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.