1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ TRAFİKTE KAMYONLARA SINIRLAMADAN RAHATSIZ
İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ TRAFİKTE KAMYONLARA SINIRLAMADAN RAHATSIZ

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ TRAFİKTE KAMYONLARA SINIRLAMADAN RAHATSIZ

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, 5 ton ve üzeri yük taşıyan kamyonların trafiğe çıkmalarına getirilen,

A+A-

“EMİRNAME GERİ ÇEKİLSİN”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, 5 ton ve üzeri yük taşıyan kamyonların trafiğe çıkmalarına getirilen kısıtlamadan rahatsızlık duyduklarını belirterek, hükümetin emirnameyi geri çekmesini istedi.

Birlik Başkanı Cafer Gürcafer yazılı açıklamasında, Resmi Gazete’de yayımlandığını belirttiği emirnameyle 5 ton ve üzerinde yük taşıyan kamyonların trafiğe çıkmalarına memurların çalışma saatlerine göre kısıtlama getirilmesinin ülke ekonomisini ve inşaat sektöründeki firmalar arasında ciddi rahatsızlığa neden olduğunu kaydetti.

Emirnamenin ülkedeki trafik sorununa çare olacağı düşüncesinin son derece yanlış olduğunu savunan Gürcafer, devletin sorumluluklarını yerine getirmeyip toplumun bir kesimine yönelik kısıtlamalara gitmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Gürcafer, sektör temsilcilerinin görüşü alınmadan yürürlüğe konulduğunu belirttiği emirnamenin aslında iş hayatının ne kadar dikkate aldığının bir kanıtı niteliği taşıdığını da kaydederek, hükümeti kısıtlamalar yerine, trafik sorununun çözümüne yönelik bugüne dek yapılan çalışmaları uygulamaya ve emirnameyi geri çekmeye çağırdı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.