1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİNİN EYLEMİNE DESTEK !
İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİNİN EYLEMİNE DESTEK !

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİNİN EYLEMİNE DESTEK !

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile imzaladığı

A+A-

 

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), “Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon İşlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü”nün  yeniden düzenlenmesi talebiyle eylem kararı alan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'ne, yarın yapacakları eylemde destek verdiğini açıkladı.

KTMMOB Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile imzaladığı ‘KKTC’de bulunan Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyon İşlerinin Yürütülmesine İlişkin İşbirliği Protokolü’nün yeniden düzenlenmesi talep edildi.

Açıklamada, kültür varlıklarının korunmasının ve hak ettikleri değerin verilmesinin çok önemli olduğu vurgulanarak “Ancak bu yapılırken diğer değerleri gözardı edersek beklemediğimiz yıkımlar olacağını da görmekteyiz. Konu değerlendirilirken etraflıca düşünülmesi gerektiğine inanmaktayız” denildi.

KTMMOB’ye bağlı meslek odalarının KKTC'nin içine düştüğü ümitsizlik durumundan çıkması ve konan ve /veya konacak hedeflere varması için ellerinden gelen her türlü katkıyı yapmaya çalıştıkları belirtilen açıklamada, bu eserlerin korunması ve idamesi için KKTC’de birçok kurumun görevlendirildiğini ancak zaman içinde görevlerini yapamaz ve/veya yapmaz durumda bulundukları kaydedildi.

Tek taraflı bakış açısıyla hareket edilerek imzalanan protokolün toplumda çok daha derin yararlar açacağı belirtilen KTMMOB açıklamasında, protokolün yeniden düzenlenmesi istendi ve bu düzenleme yapılırken esas alınması gerekenler şöyle sıralandı:

“1-Ülkemizdeki iş potansiyelinin kullanılması ve ülke insanına iş alanı sağlanması, 2-21/2005, KTMMOB yasası gereği her projede yerli mimar ve mühendis müellifin var olma koşulu, restorasyon ve koruma da dahil sürekliliğinin sağlanması için deneyimli teknik insanların projelere katkı koymasını sağlamaktır. Bu yapılırken yetişen genç nesillere tecrübe kazandırılmasının önünün açılması,
3-Kurumsallaşan inşaat firmalarının deneyimlerinin artırılması ve olası bir anlaşmada uluslararası iş yapabilmelerine olanak sağlanması,
4-KKTC’de sağlanabilecek her türlü üretim ilişkisi ülke ekonomisine katkı koyacağı gibi, bireylerin ve toplumun özgüvenini artırmak hedef alınmalıdır.

Sonuç olarak; finansmanı / kredisi kimin tarafından sağlanırsa sağlansın, amacı ne olursa olsun, yapılan veya yapılması düşünülen anlaşmalarda yukarıdaki toplumsal bakış açısı her zaman esas alınmalıdır.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.