1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNŞALLAH BU SENE KIBRIS İÇİN...
İNŞALLAH BU SENE KIBRIS İÇİN...

İNŞALLAH BU SENE KIBRIS İÇİN...

"Dolayısıyla biz bu yıl, inşallah Kıbrıs'a yılda 75 milyon...

A+A-

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU: "İNŞALLAH BU SENE KIBRIS İÇİN GERÇEKTEN BİR MİLAT OLACAK HER AÇIDAN"

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANI BAKIRCI: "ANA VATAN OLMAZSA BİZLER ORADA TUTUNAMAYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah bu sene Kıbrıs için gerçekten bir milat olacak her açıdan" dedi.

Eroğlu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı ile makamında görüştü.

Görüşmede, Bakanlık olarak KKTC'ye her türlü desteği verdiklerini dile getiren Eroğlu, asrın projesi olarak bilinen KKTC Su Temin Projesi'nin ana kısımlarının tamamlandığını, Alaköprü ve Geçitköy barajlarının bitirildiğini söyledi.

Proje kapsamında denize boru döşeme işlemlerinin de kısa zamanda tamamlanacağını ifade eden Eroğlu, şu bilgileri verdi:

"Dolayısıyla biz bu yıl, inşallah Kıbrıs'a yılda 75 milyon metreküp suyu vereceğiz. Ayrıca daha önce projede yoktu ama şu anda Kıbrıs içindeki gerek içme suyu arıtma tesisi, gerekse ana dağıtım hatlarının boruları geldi. Onların inşaatları da başladı. Dolayısıyla onu da inşallah bu sene tamamlayacağız. Sadece su götürmekle kalmayacağız. Kıbrıs'a da gerek Lefkoşa, Mağusa, Girne ve Dikkarpaz tarafına da bu suyu taşıyacağız. Ayrıca bir kısmı da sulamada kullanılacak. İnşallah bu sene Kıbrıs için gerçekten bir milat olacak her açıdan. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Yani proje büyük ölçüde tamamlandı. İnşallah suyu vereceğiz."

Orman teşkilatının da KKTC'de ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştirdiğini, bu kapsamda badem ve keçiboynuzu gibi gelir getirici türlerin dikilmesi konusunda çalışmalar yürüttüğünü aktaran Eroğlu, "Çünkü keçiboynuzuna çok talep var. Orası iklim açısından da fevkalade uygun. Bu konuda da bir seferberlik başlattık, bakanımızla birlikte. Genel müdür yardımcımız Kıbrıs'a gitmişti. Ekipler şu anda çalışıyor. Bu konuda da Kıbrıs'ta büyük bir ağaçlandırma ve gelir getirici türlerde önemli bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı da ana vatan Türkiye'nin, her türlü teknik desteği kendilerine verdiğini belirterek "Zaten ana vatan olmazsa bizler orada tutunamayız diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

KKTC'ye su temini projesinin, şartlar uygun olması halinde 20 Temmuz'da bitirilmesini beklediklerini söyleyen Bakırcı, "20 Temmuz olursa bizim için çifte bayram olacak" dedi.

KKTC'de ormanlık alanların çok kısıtlı ve yeni fidanların çok fazla olduğunu anımsatan Bakırcı, "Ülkenin de kurak gitmesi sebebiyle onların da durumu ne olacak, nasıl gelişecekler onu tam olarak tespit etmeye çalışıyorum. Çıkacak olan yangınları önleme ve ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konularını görüşmeye geldik" diye konuştu.

Bakırcı, Türkiye'nin deneyimlerinden ve teknik desteğinden en iyi şekilde faydalanmak istediklerini sözlerine ekledi.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.