1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İNŞALLAH YENİ YETİŞEN NESİLLER..."
“İNŞALLAH YENİ YETİŞEN NESİLLER..."

“İNŞALLAH YENİ YETİŞEN NESİLLER..."

Güçlü hamleler yapamıyoruz kaynaklarımız sınırlı ve ambargolar altında olmamıza rağmen

A+A-

 

EROĞLU: “İNŞALLAH YENİ YETİŞEN NESİLLER ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRÜR… BİR AN ÖNCE ANLAŞMAYA VARMA, DÜNYAYA AÇILMA EN SAMİMİ DİLEĞİMİZDİR”

“MÜZAKERELERDEN HENÜZ UMUT KESİLM EDİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye gelen Azeri milletvekilleri Musa Gasımlı ile Sahib Aliyev’i kabul etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40’ıncı yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek, gelinen aşamada KKTC ile Kıbrıs Türk halkını çok daha iyi noktalara taşımayı arzuladıklarını ifade etti.

“Azerbaycan gibi güçlü hamleler yapamıyoruz kaynaklarımız sınırlı ve ambargolar altında olmamıza rağmen Türkiye’nin desteği ve kendimizin gayretiyle bugünlere geldik. İnşallah yeni yetişen nesiller çok daha güzel günler görürler” diyen Cumhurbaşkanı, bunun için uğraş verdiklerini vurguladı.

Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik devam eden müzakerelerde henüz bir anlaşmaya varılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türk tarafı kısa sürede bir anlaşmaya varılması yönünde gayret gösterirken, Rum tarafının geçen zamanı önemsemediğini kaydetti.

“BİR AN ÖNCE ANLAŞMAYA VARMA, DÜNYAYA AÇILMA EN SAMİMİ DİLEĞİMİZ”

“Bir an önce anlaşmaya varma, dünyaya açılma bizim en samimi dileğimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, anlaşma için Rumların da Türk tarafı gibi anlaşma arzusu ve bir anlaşmanın elzem olduğu kanaati taşıması gerektiğine vurgu yaptı.

“HENÜZ UMUT KESİLMEDİ”

Müzakerelerden henüz umut kesilmediğini de ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, 24 Temmuz’da liderler görüşmesi olduğunu hatırlattı.

GASIMLI: “KKTC’Yİ DAHA KALKINMIŞ VE GELİŞMİŞ GÖRDÜK”

Azeri milletvekili Musa Gasımlı, Kıbrıs Türkü’nün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak, ilk kez 1992 yılında geldikleri KKTC’yi daha kalkınmış ve gelişmiş görmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

ALİYEV: “KARDEŞ KIBRISLI TÜRKLERİN BARIŞ İÇİNDE YAŞAMASINI ARZULUYORUZ”

Azeri Milletvekili Sahib Aliyev ise “kardeş” olarak ifade ettiği Kıbrıslı Türklerin barış içinde yaşamalarını arzuladıklarını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.