1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU..?
İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU..?

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU..?

Milli koşucumuz... Araba vurup kaçtı;

A+A-

 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 5. sini düzenlediği ,Kuzey Kıbrıs Turkcell sponsorlugunda gerçekleşen maratonda milli koşucumuz Osman Atakan’a güvenlik sorumsuzluğundan dolayı araba vurup kaçtı..!

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 5. sini düzenlediği, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in sponsorluğunda gerçekleşen ve  engelli  insanlara araç alımı için yapılan Lefkoşa Koşuyor Maratonu yapıldı. Osman Atakan ile yaptığımız röportajda, kendisinin başına gelen olaydan ve maraton hakkındaki yanlışlıklardan konuştuk.

Osman Atakan: Lefkoşa Koşuyor Maratonu’nda profesyonel olarak koşan ve yurt dışında da faaliyet gösteren kimseler olarak her yıl yaptığımız uyarılara rağmen bu sene de değişen bir şey olmadı. Gerek Güney Kıbrıs’ta, gerekse yurtdışında yarışlara katılıyorum ve orda olan düzeni ve profesyonelliği aktarmak istiyorum.

Federasyondaki ve organizasyondaki insanlar ne yazık ki bizi dinlemiyor ve kağale almıyor. Haspolat’ta maraton koşuyoruz ve herhangi bir yol kapanması veya güvenliğimizi sağlayacak hiçbir şey yok. Bu tip organizasyonlarda oluşturulması gereken koşullar, yetkili kişilerin gerekli olan öngörüye sahip olamamasından dolayı böyle bir kaza ile sonuçlanmıştır. Güvenlik önlemlerinin alınmamasından dolayı koştuğum sırada arkamdan gelen araba bana arkamdan çarpıyor ve beni  5 metre savuruyor. Bana vuran kişi arkasına bile bakmadan kaçıyor. Ben o anda şok geçirmiş vaziyetteyken sadece arabanın rengini ve yüzlerini görebildim. Yarım saat boyunca Din Sitesi’nin önünde polis ile beraber ambulans bekledim ve ambulans gelmedi. En son su dağıtıcı hakem arkadaşlarımız tarafından arabaya alındım ve hastaneye götürüldüm.

r1-014.jpg

Herkese soruyorum, İnsanların hayatları bu kadar ucuz mu? Yarışma hakkında çok büyük bir yanlışı daha söylemek istiyorum. Polis kontrolünde olacak olan yarışta insanlar kendi kafalarına göre kestirme yolları kullanarak Finish çizgisine 2 km koşmayarak geldi ve bu insanlar ödül aldı. Türkiye, Güney Kıbrıs ve Avrupa’da maratonlarda çipler kullanılıyor. Yarı maratonda 5 ,tam maratonda 9 çip var. Bu 9 çipten sadece bir tanesinden bile geçmezseniz yarışmadan diskalifiye olursunuz. Herkes eşit haklarda ve adaletli bir şekilde yarışıyor. Maratonda güzergah broşür olarak verildi. Hiç kimsenin bu güzergah dışına çıkma hakkı yoktur. Bu kuralı çiğnediğiniz taktirde diskalifiye olmak zorundasınız. Fakat bu kuralları çiğneyen arkadaşlarımız bugün ödül aldı.

r2-017.jpg

Yolların kapanmasına gelirsek, en azından bir şerit bile olsa kapanması gerekirdi. Dünya’nın hiçbir yerinde yarış sırasında yollar açık değildir. Yanımızdan son hızda arabalar geçiyordu. Bana vuran aracı tespit etmek için polis arkadaşlarımız benimle ilgilendiler. Hamitköy-Haspolat yolunda ki iş yerlerinin kameralarından araba tespit edilmeye çalışılacak. Bir şeyi de belirtmek istiyorum , arkadaşlarım, kardeşlerim herkes beni aradı ve sıhhatimi sordu. Arayıp soran herkese çok teşekkür ederim. Sadece kırıldığım bir nokta var, Atletizm Federasyon Başkanı beni arayıp bir geçmiş olsun bile demedi. Ben Atletizm Federasyon’una bağlı bir sporcuyum. Ülkemizi Dünya Maratonlarında temsil eden bir sporcuyum. Beni Federasyon’dan bir yetkili bile aramadı.

r3-010.jpg

Cumhurbaşkanlığı  Gençlik ve Spor Danışmanı Salih Işık’a,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ,Spor Dairesi Müdürü Besim Erdenay’a ve Lefkoşa Kaymakamı’mız Alkan Değirmencioğlu’na beni aradıkları ve sıhhatimi sordukları için çok teşekkür ederim. 15 Kasımda İstanbul’da benim 42 km’lik tam maraton yarışım var. En kısa zamanda inşallah iyileşip, orada koşabilirim. Size de beni önemli kılıp, röportaj yaptığınız için çok teşekkür ederim.

RAİF USAL

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.