1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İNSAN YİYEREK Mİ BU KADAR SAĞLIKLI KALDI?
İNSAN YİYEREK Mİ BU KADAR SAĞLIKLI KALDI?

İNSAN YİYEREK Mİ BU KADAR SAĞLIKLI KALDI?

El Salvadorlu balıkçıya yamyam şüphesi

A+A-

Geçtiğimiz haftalarda Pasifik Okyanusu’ndaki Marshall Adaları’nda kıyıya çıkan ve 13 aydır küçük bir kayık üzerinde yaşam savaşı verdiğini iddia eden El Salvadorlu balıkçı Jose Salvador Alvarenga’nın birlikte denize açıldığı 25 yaşındaki balıkçı ile ilgili yaptığı çelişkili açıklamalar ve “iyi beslenmiş, sağlıklı” görünümü yamyamlık şüphelerinin doğmasına neden oldu.

Alvarenga verdiği ilk röportajlarda 21 Aralık 2012 günü Meksika'dan 15 yaşındaki arkadaşı Ezekiel Cordoba ile köpekbalığı avlamak için bir günlüğüne denize açıldığını ancak daha sonra teknenin motoru bozulunca sürüklenmeye başladıklarını söylemişti.
 
Balıkçı arkadaşı Ezekiel’in “kaplumbağa kanı ve idrar içmeye” dayanamadığı için dört ay sonra yaşamını yitirdiğini  ancak kendisinin hayatta kalmayı başardığını söylemişti.
 
Ancak daha sonra balıkçının aralık ayında değil kasım ayında köyünden ayrıldığı ve kendisine eşlik eden Ezekiel’in 15 değil 25 yaşında olduğu ortaya çıktı.

'HİKAYESİ ÇOK ŞÜPHELİ'
Alvarenga’nın kurtuluşunu ve oğullarının ölümü ile ilgili anlattığı hikayeyi ancak üç gün önce şans eseri televizyonu olan bir komşularından duyan Ezekiel’in fakir ailesi ise El Salvadorlu balıkçıya inanmadıklarını söyledi.
 
Ezekiel'in 27 yaşındaki abisi Enemias Cordoba İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “Alvarenga’nın evine dönmeden önce gelip bizi ziyaret etmesini ve kardeşime neler olduğunu anlatmasını istiyoruz. Biz onun hikayesine inanmıyoruz. Benim kardeşim inanılmaz bir fakirlikten geliyor ve tam bir savaşçı. Eğer hayatta kalmanın bir yolu mevcut olsaydı o asla pes etmezdi. Alvarenga’nın anlattıkları hiç mantıklı değil” dedi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.