1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANA YAPILAN YATIRIM
İNSANA YAPILAN YATIRIM

İNSANA YAPILAN YATIRIM

Hayata geçiriliyor!

A+A-

İskele Belediyesi’nin 2008 Yerel Yönetimler Reformu sonrasında uygulamaya koyduğu Köy Geliştirme ve Kalkındırma Programı çerçevesinde, Kurtuluş Köyü’nde yapımı devam eden Köy Lokali ve Sosyal Aktivite Alanı hayata geçiriliyor.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kurtuluş Köy muhtarlığının talebi ve işbirliğinde başlatılan proje kapsamında, muhtarlığın kullanımındaki bina kapsamlı bir restorasyondan geçirilerek, çevre düzenleme işleri, bahçe duvarları ve çağdaş tuvalet yapımı gerçekleştiriliyor.

Gece aydınlatmasının da düşünüldüğü proje kapsamında, açık alan fitness grupları, kent mobilyaları ve piknik masaları monte ediliyor.

İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarından finanse edilen ve bir ay içerisinde tamamlanması hedeflenen çalışmaları yerinde inceleyen İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ile köy muhtarı Yakup Aksüt, proje hakkında teknik ekipten bilgi alarak fikir alış verişinde bulundu.

 

“Tüm köylere adil hizmet”

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, İskele Belediyesi’nin halkın yaşam kalitesini artıracak çok güzel bir projeyi daha hayata geçiriyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İnsana yapılan yatırımın daha iyi bir gelecek için umut oluşturduğunu ifade eden Orun, kentin farklı yerleşim birimlerinde oluşturulan sosyal aktivite merkezlerinin sosyo-ekonomik yaşama değer kattığını ifade etti.

Güzel insanları ile zengin kültürü yaşatan köylerin, öz değerleri korunarak geleceğe taşınmasının önemli olduğunu vurgulayan Orun, Kurtuluş köy muhtarına ve azalarına uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İskele Belediyesi’nin tüm köyleri adil ve şeffaf uygulamaları ile kucakladığını söyleyen Orun, projenin, Köy Geliştirme ve Kalkındırma Programının alanındaki en kapsamlı uygulama olduğunu, projeye maddi, manevi büyük destek veren Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’ne de teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.