1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANCA YAŞAM, SÖMÜRÜSÜZ BİR DÜNYA
İNSANCA YAŞAM, SÖMÜRÜSÜZ BİR DÜNYA

İNSANCA YAŞAM, SÖMÜRÜSÜZ BİR DÜNYA

Kıbrıs Sosyalist Parti (KSP), 8 Mart’ın kapitalizm koşullarında çalışan,

A+A-

KSP 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

Kıbrıs Sosyalist Parti (KSP), 8 Mart’ın kapitalizm koşullarında çalışan, iş-gücünü en elverişsiz koşullarda satan emekçi kadınların günü olduğuna işaret ederek, tüm emek güçlerini insanca yaşam, sömürüsüz bir dünya için mücadeleye çağırdı.

KSP, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajda, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün 1857 yılının 8 Mart'ında New Yorklu kadın işçilerin direnişiyle başlayan mücadelenin 1921’de Moskova’da "Uluslararası Kadın Konferansı’nda" Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul görmesiyle özel bir gün haline geldiği hatırlatıldı.

“8 Mart ne acıdır ki amacından saptırılarak ya sermayenin sömürüsüne araç olmakta ya da birçok küçük burjuva örgütler tarafından emek mücadelesinden uzaklaştırılmaktadır” denilen KSP mesajında, “Bizler için 8 Mart'ı savunmak; yoksulluğa, ayrımcılığa, şiddete, emperyalist savaşlara karşı mücadele etmek, savaşsız, sömürüsüz, eşit işe eşit ücretin, insanca yaşam hakkının var olacağı bir dünya özlemiyle doğrudan demokrasi taleplerimizi yükseltmek demektir” denildi.

KSP mesajında, kadın kurtuluşunun ancak sosyalizmle mümkün olduğu ileri sürülerek şu ifadeleri kullanıldı:

“Kadın haklarını savunmaya çalışan bir dizi burjuva örgütler, kadının gerçek mücadelesini, kadını ötekileştirerek, statükoyla işbirliği yaparak saptırmaktandılar ve sınıf kardeşlerinden ayırmaktadırlar.”

Mesajda, kadın sorununun feminist akımların ortaya koyduğu cinsiyet temelli, yüzeysel saptırmaların çok ötesinde, sınıfsal ezilmişliğe karşı verilen sınıf mücadelesiyle çözümleneceği vurgulandı.

“Ülkemizin bağımsızlık savaşında da tüm sınıf kardeşleri, kadın erkek hep birlikte hepimizin kurtuluşu için emperyalizme ve yerli işbirlikçi kuklalarına karşı mücadelemizi yükselteceğiz” ifadesine yer verilen mesajda, kadınların değişik ülkelerde daha yaşanabilir bir dünya için verdiği mücadelenin sürdüğü vurgulandı.

Mesajda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mücadele yolunda yaşamını yitirmiş tüm devrimci yoldaşlar saygıyla anılırken mücadeleye deva edenler selamlandı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.