1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANCA YAŞAMAK KKTCLİ'NİNDE HAKKINDA DEĞİL Mİ?
İNSANCA YAŞAMAK KKTCLİ'NİNDE HAKKINDA DEĞİL Mİ?

İNSANCA YAŞAMAK KKTCLİ'NİNDE HAKKINDA DEĞİL Mİ?

İnsanca yaşanabilecek düzeni yaratacak mücadeleye katılma çağrısı;

A+A-

 

34 SENDİKA VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜN KAMU ÇALIŞANLARININ MAAŞLARIYLA İLGİLİ YASAYA KARŞI OLUŞTURDUĞU İNİSİYATİF YASA KALDIRILANA KADAR MÜCEDELEYE DEVAM EDECEĞİNİ BELİRTTİ

34 sendika ve sivil toplum örgütünün oluşturduğu “Göç Yasasına Dur de İnisiyatifi” Başbakanlık önünde eylem yaptı.

Sendikalar “Göç Yasası” olarak adlandırdıkları 47/2010 sayılı (Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen) yasanın ülkedeki çocuk ve gençlere göç dayatması yaptığını ve ülkede “ücretli kölelik” düzeni yarattığını savundu.

Sendikalar, yasa ortadan kaldırılana kadar mücadelenin sürdürüleceğini bildirerek, halka, onurlu, insanca yaşanabilecek düzeni yaratacak mücadeleye katılma çağrısında bulundu.

BIÇAKLI

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Başbakanlık önünde yaptığı konuşmada, geçmişte kendileriyle birlikte eylem yapanlara bir şeyleri hatırlatmak için eylem yaptıklarını söyledi.

Siyasilerin muhalefetteyken başka, iktidardayken başka rol oynadıklarını belirten Bıçaklı, dün “bu ülkede intiharlar olacak, çalışma barışı ve iç huzur kalmayacak, asgari ücretli açlığa mahkûm edilmiştir” diyenlerin bugün, 10 bin TL maaşlarına 500’er TL de artış aldıklarını ve asgari ücretliyi unuttuklarını öne sürdü.

Siyasi makamların gelip geçici olduğunu;  kimsenin koltuğunda ölene dek kalamayacağını; emeği yok sayanların koltukta oturamayacağını söyleyen Bıçaklı, “Dün samimiyseydiler bugün tutumlarıyla göstersinler, bir an evvel yanlışlarından dönsünler” şeklinde konuştu.

GÖKÇEBEL

Sendika ve STÖ’ler tarafından hazırlanan ortak bildiriyi okuyan KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel de, ülkede bir avuç yandaş şirketin pastadan payı artırılırken, geniş kesimlerin açlığa ve sefalete itildiğini savundu.

Gökçebel, “Göç Yasası, ülkesinde geçinmeye, tutunmaya çalışan gençlerin geleceğini hedef alan, göçe zorlayan, açlığa çaresizliğe iten, geçim derdine sokan, evsiz, aşsız bırakan ahlâk dışı siyasi bir dayatmadır” dedi.

“Yasanın geçtiği UBP döneminde yasayı ‘ahlâksız teklif’ olarak niteleyen CTP-BG ve DP-UG’nin tüm seçim propagandalarını ve vaatlerini bu yasanın ortadan kaldırılacağı üzerine kurarak bugünün hükümeti olduğu” iddiasında bulunan Gökçebel, “şimdi aynı milletvekilleri AKP’ye yağ çekerek nemalanmaya ve koltuklarını koruma devam ediyor” ifadesini kullandı.
 
Bir tarafta açlık ve sefalet düzeni devam ederken, diğer taraftan milyarlarca liralık kaynakların bir avuç ayrıcalıklıya aktarıldığını ileri süren Gökçebel, “gençlere göç etme dayatması yapıldığını, özelleştirme mantığıyla yüzlerce çalışanın sokağa atıldığını, çaresi olan özerkleştirme yasasının bir türlü çıkarılmadığını” söyledi.

Gökçebel, “Mutlu ayrıcalıklılar dışında kalan işsiz, öğrenci, emekçi, kadın herkesi bu gayrı ahlâki dayatmaya birlikte cevap vermeye çağırıyoruz” dedi.

İnisiyatifi oluşturan sendika ve STÖ’leri şöyle:

"KTOEÖS, KTÖS, Dev-İş, Dev-Genel İş, Emek-İş, BES, Türk-Sen, KTAMS, Bay-Sen, Kamu-Sen, Hür-İş, Kamu-İş, El-Sen, Tel-Sen, Koop-Sen,Güç-Sen, Mağusa Türk Genel İş, Tıp-İş, Vergi-Sen, Çağ-Sen, Basın-Sen, Sağlık-Sen, Daü-Sen, Daü-Bir-Sen, Mec-Sen, Bank-Sen, Hava-Sen, Petrol-İş, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, As Sen, Gıda-Sen, Turizm Emekçileri Sendikası, Liman-Sen, Bel-Sen."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.