1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANLARIN GÖZLERİ ÖNÜNDE BOĞULDU
İNSANLARIN GÖZLERİ ÖNÜNDE BOĞULDU

İNSANLARIN GÖZLERİ ÖNÜNDE BOĞULDU

İnsanların gözleri önünde boğuldu

A+A-

Zimbabweli 21 yaşındaki genç serinlemek için gittiği Palm Beach sahilinde boğularak yaşamını kaybetti
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da dün 21 yaşındaki Zimbabwe uyruklu Takudzwa Cheetan Mandivudza isimli genç aşırı sıcaklardan bunalıp serinlemek için gittiği Palm Beach Plajı’nda suya girdikten bir süre sonra boğularak hayatını kaybetti.

Kapalı Maraş’ı ayıran telin olduğu bölgede yaşanan üzücü olay sırasında Takudzwa Cheetan Mandivudza’nın suda çırpındığını gören İngiliz bir turistin çığlıklarını duyan cankurtaranlar tüm çabalarına rağmen genci kurtaramadı. Cankurtaranlar tarafından denizden 5 metre açıktan karaya çıkarılan Mandivudza’nın karaya çıkarıldığı sırada kalbinin çalışmadığı belirtildi. Talihsiz gencin KKTC’ye geçtiğimiz yıl Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) öğrenim görmek için geldiği öğrenildi.

 

Cankurtaranlar ve Maraş Sağlık Ocağı’ndan gelen ilk yardım ekipleri dakikalarca kalp masajı ve suni teneffüs yapmalarına rağmen talihsiz genci hayata geri döndürmeye başaramadı.

Mandivudza’nın cesedi Gazimağusa Belediyesi’nin cenaze aracına konularak Gazimağusa Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Gence bugün otopsi yapılacağı öğrenildi.

Gencin boğulup hayatını kaybettiği nokta sahilden birkaç metre uzaklıkta yaklaşık üç metre derinliğe ulaştığı için, birçok kişi tarafından “plajın en tehlikeli bölgesi” olarak adlandırılıyor.

Olayı gören bir yurttaş ise; genç önce sahildeki büfeye gelip bazı meşrubatlar aldı. Daha sonra plajın en sonuna doğru yürüdü. Bir süre yalnız başına sahilde oturdu. Daha sonra aniden derinleşen denize girdi. Kısa bir süre sonrada suya batıp çıkıp çığlıklar atmaya başladı. İki kişi koşup denize atladı. Onu sudan çıkardılar. Bir süre kalp masajı yapıldı ama hayata geri döndüremediler” diye olayı anlattı.

Gencin hayatını kaybettiği gören turistler büyük üzüntü yaşarken, plajda denize girer girmez hemen derinleşen bölge için yetkililerin bilgilendirici levha yerleştirmemesini eleştirdiler.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.