1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İNSANLIĞIN DEPREMİ!
İNSANLIĞIN DEPREMİ!

İNSANLIĞIN DEPREMİ!

Ön bacaklarını kesip yola bıraktılar

A+A-

Son zamanlarda hayvanlara karşı uygulanan şiddet haberlerine; insanlık nerede, insanlık dışı gibi başlıklar kullanılmıştı. Ancak bugün Osmaniye’den gelen habere başlık bulmakta zorlandık. 7 aylık yavru kediyi ön bacaklarını kökünden kesip, sonra yol kenarına bıraktılar.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü, Yunus Emre Mahallesi’nde yol kenarında yaralı bir kedi olduğu bilgisi üzerine bölgeye gitti. Yavru kedinin ön ayaklarının kesilmiş olduğunu gören Tülücü, kediyi hemen özel bir veteriner kliniğine götürdü. Burada yapılan cerrahi müdahalenin ardından kedinin kesilen ön ayakları sarıldıktan sonra kedi, Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Burada Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından kediye yaşamını sürdürebilmesi kediye oyuncak bir araba bağlandı. Kedinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Laçinbala, "Kedi bulunduğunda yaralarının yaklaşık üç günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü bacaklarda çürümeler başlamıştı. Kedimiz ameliyatından sonra başını yerden kaldıramıyordu. Biz geçici olarak dört tekerlekli bir sistem yaparak başını yerden uzaklaştırdık. Yoksa bir sürüngen gibi yerde sürünüyordu. Bu şekilde de yaşaması zor olduğu için böyle bir sistem uyguladık. Kedimiz şuanda çok rahat" dedi.

KEDİYE ORTEZ TAKILACAK
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise, ayak vazifesi gören oyuncak arabanın geçici olduğunu, kedi için önümüzdeki günlerde ’Ortez’ getirileceğini belirterek, "Önümüzdeki günler içerisinde bu konuda tekerlekli bacak anlamına gelen bir ortez getirttireceğiz. Bu sayede kedimiz yaşamını ortez bacak sayesinde idame ettirecek halde olacak. Bu konuda öncelikle bu müessif hadiseden dolayı üzüntülerimi ifade etmek istiyorum . Yerel yöneticiler olarak bu şehirde nefes alan her canlıdan sorumluyuz. Bu bağlamda da bu kedimizin yaşamını devam ettirebilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

HAYVANLARA İŞKENCE TCK’YA ALINMALI
Nevin Tülücü ise, hayvanlara yapılan işkencenin Kabahatler Kanunu’na göre cezalandırıldığını belirterek şunları söyledi: "Ön kolları, kökünden kesilerek yolun kenarına atılmış kedi yavrusunu bulduk. Hemen acil müdahalesini yaptırdık. Barınağımızda her gün tedavisi bakımı yapılacak ve ilerleyen günlerde protez bacaklar takılacak. Hayvanlara işkence ederek ölümüne sebebiyet verenin veya işkence edenin kabahatler kanununa göre değil de Türk Ceza Kanununa göre cezalandırılmasını istiyoruz. hayvanlara ceza yapanlar şuanda kabahatler kanununa göre iki yılla yargılanmakta ve oda para cezasına çevrilmekte. Biz kanunun TCK’ya alınmasını ve canlılara işkence yapanların üç yıl cezayla yargılanmasını istiyoruz. Bir hayvana eziyet eden evindeki ailesine de ediyordur. Kanun korkusu olmazsa başkalarına da işkence eder."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum