1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İNSANLIĞINI AL GEL, BARIŞA SES VER” EYLEMİNE CTP-BG’DEN DESTEK
“İNSANLIĞINI AL GEL, BARIŞA SES VER” EYLEMİNE CTP-BG’DEN DESTEK

“İNSANLIĞINI AL GEL, BARIŞA SES VER” EYLEMİNE CTP-BG’DEN DESTEK

“İNSANLIĞINI AL GEL, BARIŞA SES VER” EYLEMİNE CTP-BG’DEN DESTEK

A+A-

TALAT: “TÜRKİYE’DE BARIŞ SÜRECİNİN KESİNTİYE UĞRAMASINI,  ÖLÜM HABERLERİNİ ENDİŞEYLE İZLİYORUZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’de barış sürecinin kesintiye uğramasını ve uzun bir aradan sonra yeniden ölüm haberlerinin gelmeye başlamasını büyük bir endişeyle izlediklerini belirtti.

Talat, yazılı açıklamasında, bu amaçla yarın Lefkoşa’da düzenlenecek “İnsanlığını al gel, barışa ses ver” eylemine destek verdiklerini kaydetti.

Gerek Kıbrıs’ta, gerek bölgede, gerekse tüm dünyada her koşulda barıştan ve insan haklarından yana ve şiddetin, ayrımcılığın her türlüsünün karşısında yer alan CTP’nin, Türkiye’de yaşananlar karşısında duyarsız kalmasının mümkün olmadığını vurgulayan Talat, şunları kaydetti:

“Dileğimiz ve çağrımız, Türkiye’de, bölgede ve tüm dünyada silahların bir an önce susması, sorunların görüşmeler yoluyla çözümlenmesi için çabaların yoğunlaştırılması ve insan haklarının ve barışın egemen kılınmasıdır. Öldürülen her insanın acısı yüreklerimizi dağlamakta, bu konuda aldığımız her haber, barışın hemen şimdi tesis edilmesi ve hiçbir ayrım gözetilmeksizin herkesin insan haklarının hiç vakit kaybetmeden tanınması yolundaki çabalarımızı daha da artırmamız gerektiğini bize bir kez daha hatırlatmaktadır.”

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.