1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “İNSANLIK DIŞI AMBARGOLAR ÜLKE GENÇLİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"
“İNSANLIK DIŞI AMBARGOLAR ÜLKE GENÇLİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

“İNSANLIK DIŞI AMBARGOLAR ÜLKE GENÇLİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

11. SPOR ŞURASI’NIN AÇILISI YAPILDI… (2- SON)

A+A-

ATASAYAN: “İNSANLIK VE HUKUK DIŞI AMBARGOLARIN SPORDA DA UYGULANMASI ÜLKE GENÇLİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR…”

“TC HÜKÜMETİ VE UBP ÜLKE GENÇLERİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK ADINA ÇALIŞMA YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEK…”

SAVİM: “ARTIK SPORA SİYASET KARIŞTIRILMASIN, GENÇLER IRAKÇILIK VE AMBARGO ALTINDA YAŞAMASIN…”

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Dairesi müdürlüğü tarafından 3 yılda bir düzenlenen Spor Şurası’nın 11’incisin açılısı bugün Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

“Sporun genel kurulu” olarak nitelendirilen ve bu yıl 28 Mayıs - 30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 11. Spor Şura’sına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Sayıştay Başkanı Osman Korahan, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı adına bir temsilci katıldı.

Şura’da Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri de yer aldı.

ATASAYAN: “AMBARGOLAR İNSANLIK VE HUKUK DIŞI…”

Bakan Atasayan açılışta yaptığı konuşmada, yıllardan beridir KKTC’ye her alanda ambargo uygulandığını hatırlatarak, “İnsanlık ve hukuk dışı ambargoların sporda da uygulanması ülke gençliğini olumsuz etkiliyor. KKTC gençlerinin dünya gençleri ile uluslararası organizasyonlarda mücadele etmesi insanlık adına vazgeçilmez bir haktır” ifadesine yer verdi.

Ambargolara karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Bakan Atasayan, bu mücadelenin sadece hükümet değil, ülke gençlerinin geleceğini düşünen her kesim tarafından verilmesi gerektiğine işaret etti.

Atasayan, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) ülke gençlerinin önünü açmak adına çalışma yürütmeye devam edeceğini de dile getirerek “Geleceğimiz olan gençler için çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz…” dedi.

“SPOR BRANŞLARINDA TESİSLEŞME İÇİN BÜYÜK YATIRIM YAPILDI”

UBP hükümetinin ve Eğitim Bakanlığı’nın ülke sporuna verdiği hizmetlerine değinen Mutlu Atsayan, yeni spor tesislerini Türkiye Cumhuriyeti’nin katkılarıyla hayata geçirdiklerini söyledi, sporun daha geniş kitlelere yayılması ve her yaş grubundan insanın spor yapması için çalıştıklarını vurguladı.

Atasayan, UBP hükümeti dönemimde tüm spor branşlarında tesisleşme için büyük yatırım yapıldığını dile getirerek,  ülke sporcularının KKTC’yi yurt dışındaki organizasyonlarında temsil etme fırsatı da bulduğunu söyledi.

Uluslararası alanda elde edilen başarıların göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Bakan Atasayan, “Bu başarılar KKTC gençlerine fırsat verildiği takdirde neleri başarabileceklerinin en bariz göstergesidir” diye konuştu.

“DÜNYA SPORCULARINA EV SAHİPLİĞİ YAPILACAK”

TC hükümetinin katkısıyla uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Mutlu Atasayan, geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 1. Üniversite Spor Oyunları ile KKTC gençlerinin dünya gençleri ile buluşturulduğunu hatırlattı.

Bakan Atasayan, KKTC’nin 1 Haziran’da “Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası’na, 23–30 Haziran tarihleri arasında “9. Global Dünya Tekvando Şampiyonası’na, 2- 6 Ekim tarihleri arasında “Dünya Bilardo Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Atasayan, beden eğitimi ve sporun yaygınlaşması, gelişmesi ve kalkınması için önerilerin sunulacağı Şura’da, farklı alanlardan katılımcıların bir araya geldiğini de anımsatarak, “Sonuçların ülke sporunun geleceğine ışık tutacağına inanıyoruz” dedi.

“GENÇLERİMİZ ARTIK ÖZGÜRCE SPOR YAPACAK”

Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Serdar Savim, 11. Spor Şurası’ndan alınan kararların değerlendireceğini ve yaşama geçirileceğini dile getirerek “Gençlerimiz artık özgürce spor yapacak” dedi.

“Artık spora siyaset karıştırılmasın, gençler ırkçılık ve ambargo altında yaşamasın” diyen Savim, Spor Şurası’nda spor federasyonu temsilcileri, akademisyenler ile birlikte yeni bir yol haritası çizileceğini, spordaki mevcut politikaların yeni açılımlarla desteklenmesi için çalışılacağını dile getirdi.

Savim, ülkedeki uluslararası değerlere sahip çıkmanın yolunun Milli Olimpiyat Komitesi etrafında toplanarak yeni politikalar üretmekten geçtiğini kaydederek, “Uluslararası yarışmalarda başrolde söz sahibi olarak KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin rolünü dünyaya göstericeğiz. Ambargo ve ırkçılığın insanlık suçu olduğunu hep birlikte kanıtlayacağız” dedi.

“MELİZ REDİF’İN BAŞARISI…”

Ülkenin ağır ambargolara maruz kaldığını dile getiren Savim, sporcu Meliz Redif’in olimpiyatlarda KKTC’yi temsil ettiğini anımsatarak, “Meliz, uluslararası değerleri olan başarılı sporcularımızın önünü açtı” diye konuştu.

Olimpiyatlardaki hedeflerden söz eden Serdar Savim, “Kıbrıslı Türklerin İstanbul’da, Rio’da yarışırken görmenin mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Meliz’in sayesinde olimpiyatlar meşalesi artık ülkemizde, diğer sporcularımızın elinde…” ifadesine yer verdi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcisi Nusret Gökçen ise konuşmasında, Türkiye’de 4 yılda bir yapılan Spor Şurası sonucunda sporda ciddi gelişme sağladığını ifade ederek, söz konusu gelişmelerin KKTC’de de olmasını diledi.

ORTAM BİR ANDA GERİLDİ…

Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) temsilcisi Cemal Özyiğit ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) temsilcisi Dr. Arif Albayrak partilerin temsilcileri olarak genel kurula hitaben bir konuşma yapma talebinde bulunduklarını ancak bu taleplerinin geri çevrildiğini bel,rterek tepki gösterdiler. Bu durum nedeniyle ortam bir anda gerildi.

Özyiğit ve Albayrak durumu protesto ettiklerini ifade ederek, yaşananları salondan ayrılmak üzere olan Cumhurbaşkanı Eroğlu’na da aktardılar.
Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş, ise parti başkanlarının resmi zevatların konuşmasından sonra konuşabileceğini söyledi.

Göktaş, konuşmak isteyen üyelerin komisyon oluşumundan önce divan başkanından izni alıp konuşabileceğini söyledi.

Cemal Özyiğit ve Arif Albayrak komisyon oluşmadan önce yapacakları konuşmaların kendileri için bir anlam ifade etmediğini dile getirerek salondan ayrıldı.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.