1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANLIK DIŞI OLAY SONRASI GENÇ KIZ ŞOKA GİRDİ!
İNSANLIK DIŞI OLAY SONRASI GENÇ KIZ ŞOKA GİRDİ!

İNSANLIK DIŞI OLAY SONRASI GENÇ KIZ ŞOKA GİRDİ!

Söz konusu KKTC olunca!

A+A-

 

Çalışma izni sonlandırılan ve üç aydır çalışma izinsiz ülkede vize cezalısı durumuna düşen 24 yıldan beri bu ülkede yaşayan 55 yaşındaki Recep Tatlıdil, İçişleri Bakanlığı Muhaceret Müdürlüğü yanıltılarak ülkeden sınır dışı ettirildi. Aynı mahallede kalan on kişinin şikâyeti sonrası hakkında soruşturma yapılarak, Kıbrıs’ta doğan 11 yaşındaki kızı ile Girne deniz çıkış kapısından sınır dışı ettirilen Recep Tatlıdil hakkındaki gerçekler su yüzüne çıktı.

Recep Tatlıdil’in kızı ile sınır dışı edilmesine rağmen 16 yaşındaki oğlu ülkede kaldı. Poliste kayıtlı hiçbir suçu ve cezası olmayan Recep Tatlıdil kaldığı evdeki kira olayı yüzünden sınır dışı edildiği öğrenildi. 

OLAY NASIL MEYDANA GELDİ 

Ülkeye 24 yıl önce gelen burada evlenen, şu anda 11 yaşında Münevver isminde bir kızı ve 16 yaşında Mahmut adında bir oğlu olan Recep Tatlıdil, 9 yıl önce karısından ayrılmasına rağmen çocuklarına baktı ve büyüttü. Geçtiğimiz Nisan ayının sonuna kadar çalışma izinli olan Recep Tatlıdil’in çalışma izni geçtiğimiz Nisan ayının 30’un da sonlandırıldı. Recep Tatlıdil yaklaşık üç aydır vize cezalısı olarak ülkede yaşıyordu. 

HER ŞEY BİR GÖZ ODA İÇİN 

Recep Tatlıdil bir süre önce Lapta’da Nurcan Arıklı’ya ait eski bir evin bazı inşaat işlerini yaptı. Buradan yaptığı işin ücretini alamayan Tatlıdil, aynı evin bir odasında kalmaya başladı. 11 yaşındaki kızı ve 16 yaşındaki oğlu ile yaşam mücadelesi veren Recep Tatlıdil’den kaldığı odanın kira ücreti istendi.

Yaptığı işin ücretini alamayan Recep Tatlıdil her fırsatta “ücretimi verin hemen boşaltayım odayı” demesine rağmen, hakkını alamadığı için odada kalmaya devam etti. Recep Tatlıdil’i kaldığı yerden attırmak için her yolun denendiği, tehdit edildiği ortaya çıktı. Bir süre önce de ev sahibi tarafından elektriği kestirilen, buzdolabında yiyeceklerin bozulduğu Recep Tatlıdil kızı ve oğlu ile yaz sıcaklarında elektriksiz odada kalmaya devam etti.

En son olarak da Tatlıdil’in vize cezalısı olduğu öğrenilince, on kişiden şikâyetçi imzası alınarak Muhaceret Dairesi’ne müracaat edildi. Muhaceret Dairesi’nin polise gönderdiği direktif sonrasında tutuklanan Recep Tatlıdil kızı ile Ramazan Bayramı arifesinde kırmızı mühürle ülkeden ihraç ettirildi. 

VERGİSİZ KİRA ALINIYOR 

Recep Tatlıdil’in kaldığı yerde yapılan araştırmada, aynı eski binada, Recep Tatlıdil’in işçiliği ile bölünen odalarda insanların kaldığı, bunlardan kira alındığı ancak bunların Girne Vergi Dairesi’ne bildirilmediği için ev sahibi tarafından vergi suçu işlendiği öğrenildi. Ayrıca yine aynı binaya ek olarak kiraya vermek maksadı ile Nurcan Arıklı tarafından kaçak bir yapı yaptırıldığı, bunu fark eden Lapta Belediyesi’nin bu kaçak yapıyı mühürlediği ve kiraya verilmesine izin vermediği ortaya çıktı.

Ancak bu kaçak yapı hala yıkılmadan orada duruyor. Yapılan araştırmada aslında o binaların hijyen ve insanı ölçüler bakımından uygun olmadığı, orada kalan kişilerin de buna göz yumduğu bilgisi çevrede yaşayanlar tarafından da teyit edildi. 

ÜZÜNTÜSÜNDEN SUSTU KALDI 

Öte yandan sınır dışı edildikten sonra Mersin’e giden Recep Tatlıdil’in aslında Urfalı olduğu ancak 24 yıl memleketinden uzak kaldığı için kimsesi olmadığı ve bu sebepten Mersin’de kalmaya karar verdiği öğrenildi. Yaşananlardan sonra şoka giren kızı Münevver’in de olayların etkisi ile kimse ile konuşmadığı ve bunalıma girdiği bilgisi edinildi. Telefonla irtibat kurulan Recep Tatlıdil’in, kendisine haksızlık yapıldığı, gücü olanların bunu insanlık dışı bir şekilde kendisine uyguladıklarını, hakkını helal etmediğini, bunu kendisine reva görenlerin Allah’ından bulsunlar diye isyan ettiği ifade edildi. 

 

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.