1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANLIK DRAMI YİNE KIYILARIMIZA VURDU
İNSANLIK DRAMI YİNE KIYILARIMIZA VURDU

İNSANLIK DRAMI YİNE KIYILARIMIZA VURDU

İnsanlık dramı yine kıyılarımıza vurdu

A+A-

Mülteci taşıyan bir gemi Yeşilırmak ile Pirgo arasında arızalandı. Gemide bulunan 47 Suriyeli mülteci Pirgo’ya çıktı. Gemi, dalgalarla savrularak Yeşilırmak tarafına geldi. Sahil Güvenlik gemiyi Yedidalga limanına çekti
Gürsel KARAGÖZLÜ

YeşiIırmak ile Aşağı Pirgo arasındaki sahiline dün öğleden sonra kaçak bir gemi 47 mülteci bıraktı. Mülteciler Aşağı Pirgo sahilinden kıyıya çıktı. Rum Polisi, Suriyeli olan göçmenlerin 11’inin küçük çocuk, 10’unun kadın ve 26’sının erkek olduğunu açıkladı. Göçmenler, kendilerini taşıyan geminin bozulduğunu ve botlarla kıyıya çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Gemi Yeşilırmak açıklarında bulundu

Bu arada, Birleşmiş Milletler yetkililerinin konuyu KKTC güvenlik birimlerinin bilgisine getirmesinin ardından GKK Sahil Güvenlik ekipleri, bölge polisi Sivil Savunma teyakkuza geçti.

Sahil Güvenlik, Yeşilırmak açıklarındaki kayanın yanında, KKTC karasularında 5X20 metre boyunda başıboş bir balıkçı gemisi buldu. İçinde kimsenin bulunmadığı gemi, Yedidalga’daki askeri limana çekildi.
Teyakkuz gece boyu sürdü

KKTC Güvenlik birimlerinin teyakkuzu gece boyunca devam etti. GKK’ya bağlı helikopterler ile Sahil Güvenlik denizde mülteci olma ihtimaline karşı, kara suları ve sahilde gece boyunca arma yaptı. Havadis’in edindiği bilgiye göre güvenlik birimleri KKTC kara sularında veya kıyılarında herhangi bir mülteciye rastlamadı

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.