1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANLIK KIYIYA VURDU!
İNSANLIK KIYIYA VURDU!

İNSANLIK KIYIYA VURDU!

5 kişi hala kayıp!

A+A-

Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs sahilleri kıyıya vuran cesetlerle dolarken, Akdeniz adeta mezarlık haline geldi. Karpaz sahillerinde iki günde bulunan ve tümü erkek olan 8 cesedin insan tacirleri tarafından Türkiye’den KKTC’ye getirilmeye çalışılan mülteciler olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından yapılan aramalar sonucu bulunan 6 ceset Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, başka cesetlerin olabileceği tahmin ediliyor.


 İki günde sekiz dram
Dipkarpaz ve Yenierenköy’de önceki gün denizde bulunan iki erkek cesedinin ardından, dün de aynı bölgede 6 erkek cesedine daha ulaşıldı. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı helikopterler gün boyunca Dipkarpaz ve Yenierenköy koylarında arama yaparken, Sahil Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı da gemi ve botlarla bölgede aramalar gerçekleştirdi. Yapılan aramalar sonucu farklı bölgelerden toplamda 6 erkek cesedine daha ulaşıldı. Denizde bulunan cesetler Sahil Güvenlik Komutanlığı Ekipleri tarafından birer birer karaya çıkarıldı. Tümü erkek olan 6 ceset Gazimağusa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Türkiye’den yola çıkıldı iddiası
İki günde bulunan 8 cesedin Suriyeli mültecilere ait olduğu tahmin edilirken, polisin soruşturmasının devam ettiği belirtildi. Öte yandan Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’nin Taşucu Limanı yakınlarından bir bölgeden 13 kişinin olduğu bir tekne ile yola çıkıldığı, teknenin battığı, ölen 13 kişiden 8’inin bulunduğu öne sürüldü. Teknede olan diğer 5 kişinin ise halen daha kayıp olduğu belirtilirken, polis ve Sahil Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ekiplerinin bölgedeki aramalarının süreceği kaydedildi.

Akıncı: İçimiz acıyor
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, evinden, yurdundan edilmiş çaresiz insanların Akdeniz’de can vermelerinin içini acıttığını belirtti. Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC sahillerinde son 2 günde bulunan cesetlerle ilgili sosyal medya hesabından şu mesajı verdi:  “Evinden, yurdundan edilmiş çaresiz insanların Akdeniz’de can vermeleri içimizi acıtıyor. Sahillerimize ulaşan cansız bedenler, bölgemizde barış ve istikrarın ne kadar gerekli olduğunu bize yeniden hatırlatıyor. Adamızda ve bölgemizde barış, huzur ve istikrar için uğraş vermek, başta toplumumuz olmak üzere tüm insanlık adına en büyük sorumluluk anlamındadır.”  

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum