1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNSANLIK ÖLMEDİ
İNSANLIK ÖLMEDİ

İNSANLIK ÖLMEDİ

Gazimağusa Limanında 4 aydır mahsur ...

A+A-

Gazimağusa Limanı'nda 4 aydır mahsur kalan geminin kaptanı ile mürettebatına, KKTC Umut Derneği gıda yardımı yaptı.

Diyalog - Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Limanında Mart ayından beri, arıza nedeni ile mahsur kalan, maaşlarını alamadıkları için çok zor günler geçiren Orsa isimli geminin kaptanı ve mürettebatının imdadına, KKTC Umut Derneği yetişti.

KKTC Umut Derneği Limana giderek geminin kaptanı Recep Kazımov ve mürettebata bol sayıda yiyecek, içecek ve ihtiyaç malzemesi verdi.

Limanda mahsur durumda olduklarını yineleyen kaptan Recep Kazımov, halen daha acenteye ulaşamadıklarını, armatöründe gemiyi satışa çıkardığını ancak bir türlü satamadığını öğrendiklerini ve bu durumdan kendilerinin olumsuz olarak etkilenmeye devam ettiğini söyledi.

KKTC Umut Derneği’ne de yardımlarından dolayı minnettar olduklarını söyleyen Kazımov, “insanlığın ölmediğini ve güzel insanların var olduğunu görmek çok güzel” şeklinde konuştu. Kazımov bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini ve ailelerine kavuşmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Dinçoğlu: Elimizden gelen yardımı yapacağız

KKTC Umut Derneği başkanı Özlem Dinçoğlu ise derneklerinin amacının ihtiyaçlı ailelere yardımcı olmak olduğunu söyledi. Bu gibi durumlarda hiçbir şekilde ayrım yapmadıklarını belirten Dinçoğlu “gurbette sıkıntıya düşen bu kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık” dedi. Yaptıkları yardıma katkıda bulunan herkese de teşekkür eden Dinçoğlu, dernek olarak kaptan ve mürettebatın ülkelerine gönderilmeleri ve mağduriyetlerinin giderilmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını  kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.