1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İNSANLIK VE BARIŞ İÇİN SES VERMEYE ÇAĞRI” EYLEMİ LEFKOŞA’DA YAPILDI
“İNSANLIK VE BARIŞ İÇİN SES VERMEYE ÇAĞRI” EYLEMİ LEFKOŞA’DA YAPILDI

“İNSANLIK VE BARIŞ İÇİN SES VERMEYE ÇAĞRI” EYLEMİ LEFKOŞA’DA YAPILDI

“İNSANLIK VE BARIŞ İÇİN SES VERMEYE ÇAĞRI” EYLEMİ LEFKOŞA’DA YAPILDI

A+A-

Sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partiler, “İnsanlık ve Barış İçin Ses Vermeye Çağrı” sloganıyla bugün 18.00’de eylem yaptı.

Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, BKP, CTP Gençlik Örgütü, CTP Kadın Örgütü, DAÜ – SEN, DAÜ BİR SEN, Dev İş, Devrimci Komünist Birlik, Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği, Feminist Atölye, Feminist Öğretmen İnisiyatifi, Jinen Bedeng, Kıbrıs Dem Genç, KTOEÖS, KTÖS, Kıbrıs Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Kuir Kıbrıs Derneği, MAGEM, MAKAMER, Mesarya Kadın İnisiyatifi, POST RI, TDP, Üretim Merkezi, Çağ Sen, YKP-Fem, YKP, KKTC Alevi Kültür Merkezi, Bağımsızlık Cephesi, Basın Sen, BKP Kadın Meclisi, BKP Gençlik, Boran Kültür Merkezi, Komünist Emek Hareketi’nin destek verdiği eyleme CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve Yeni Kıbrıs Partisi Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı yanında bazı milletvekilleri de katıldı.

“Yaşasın barış”, “Yaşasın halkların kardeşliği, “Savaşlara inat yaşasın hayat”, “Kıbrıs’ta barış, Türkiye’de hemen, Ortadoğu’da şimdi, Barış hemen şimdi”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Zito I İrini” sloganları atan eylemciler, “Barış insanı öldürmez”, “İnsanlığı barış kurtaracak”, “İnsanlık ve barış için ses ver” yazılı pankartlar taşıdı.

Eylem kapsamında Kuğulu Park’ta buluşan eylemciler, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Büyükelçilik önünde Abdülselam Tanışman tarafından okunan ortak basın açıklamasında, Türkiye’deki şiddet olayları kınandı.

“Bizler hem Türkiye’de hem de Kıbrıs’ta savaşın yarattığı yıkım ve acıları çok yakında tanıyan insanlar olarak, bu savaşın hiç kimseye bir fayda getirmeyeceğinin farkındayız. Çünkü biliyoruz ki, savaşlarda kazanan taraf yoktur” denilen açıklamada, barış çağrısında bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.