1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. İNTERNET ÜZERİNDEN GÖRÜŞME YAPANLARA ÖNEMLİ UYARI
İNTERNET ÜZERİNDEN GÖRÜŞME YAPANLARA ÖNEMLİ UYARI

İNTERNET ÜZERİNDEN GÖRÜŞME YAPANLARA ÖNEMLİ UYARI

İNTERNET ÜZERİNDEN GÖRÜŞME YAPANLARA ÖNEMLİ UYARI

A+A-
Yapılan bir araştımaya nazaran yalnız Almanya’da 13 milyon kayıtlı kullanıcı bulunduğu ve her hafta binlerce insanın bu teknolojiye geçmiş olduğu belirtilliyor. Peki bu vaziyet web üstünden müzakere için çekince teşkil ediyor mu, aksi taktirde güvenli mi?
İşte tam bu noktada işin uzmanları şu biçimde vakaya yaklaşıyorlar. Basit bir yazılım programı ile oldukça basit dinlenildiğini ve kaydedilebildiğini kaydeden yazışma uzmanları, kullanıcılardan dikkatli olmalarını istiyor.
 
Büyük firmalar bu vaziyet karşısında arayışa geçmiş durumdalar; fakat hepsinin müşterek standart şekilde bir programı yok.
 
Bazı deneyimli görüşlere nazaran ise danışma kurumları suçlu. Ortaya atılan kimi iddialara nazaran ise istihbarat, işlerinin zorlaşmasını engellemek için lobi faaliyetleri ile dinlemeye karşı alınacak standartlaştırma çalışmalarını engellemekte.
 
Markus Beckendahl’ın Bayerische Rundfunk (BR)’e yapmış olduğu açıklamada: “Biz bu konu için İngiliz ve Alman danışma birimlerinin bu teknolojilerin sektöre çıkmasından en azca 10 sene ilkin yazışma şirketleri ile mevzuyu görüştüklerini ve ölçüm edilebilecek zıt yazılımlara karşın müsait dinleme imkanı monte edilmesini gündemde tuttuklarını biliyoruz.” tümcesi ile dile getirdi.
 
Ayrıca web telefonunu daha sorunsuz dinlemek hesabına beynelmilel oldukça sayıda danışma birimlerinin müşterek emek vererek bu alandaki lobilerin güçlendirildiğine işaret ediyor.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.