1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNTERNET ÜZERİNDEN SİRKAT İDDİASI
İNTERNET ÜZERİNDEN SİRKAT İDDİASI

İNTERNET ÜZERİNDEN SİRKAT İDDİASI

Lefkoşa’da internet üzerinden kredi kartlarından sirkat yaparak alışveriş yaptığı iddia edilen OjoOlunwafeniOluwaseun isimli kişi polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

A+A-

Lefkoşa’da internet üzerinden kredi kartlarından sirkat yaparak alışveriş yaptığı iddia edilen OjoOlunwafeniOluwaseun isimli kişi polis tarafından gözaltına alınarak dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlı mahkeme huzurunda yaptığı savunmada yapılan iddiaları yalanlarken, polis zanlının internet üzerinden 3 yıl önce aldığı uçak biletindeki isimden tespit edildiğini kaydetti.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Sevinç, zanlı OjoOlunwafeniOluwaseun’un 26 Ekim 2010 ve 19 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen internetten sirkat suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Zanlının Necdet Zencilek adına HCBC ve Koop Bank tarafından düzenlenmiş kredi kartı şifrelerini kırdıktan sonra söz konusu tarihlerde internet üzerinde hizmet veren bir alışveriş sitesinden toplam 20 Euro değerinde alışveriş ve Atlasjet şirketinden bir uçak bileti satın aldığını kaydeden polis memuru Sevinç, olayda kredi kartı kullanılan Necdet Zencilek’in polise giderek kredi kartındaki harcamalarla ilgili şikayette bulunduğunu kaydetti.

Mehmet Sevinç, zanlının geçtiğimiz günlerde Gazimağusa bölgesinde işlediği bir suç ile ilgili polis tarafından gözaltına alındığını ve polis günlüklerine isminin düşmesi sonucunda söz konusu kredi kartlarından harcama yapılarak alınan uçak biletinin isimleriyle uyuşmasıyla tespit edilerek Lefkoşa Polis Müdürlüğüne sevk edildiğini aktardı.

Olayla ilgili başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ve zanlının verdiği ifadesinde uçak biletini bir arkadaşından aldığını belirttiğini kaydeden polis, suç ile bağlantılı bir kişinin aranmakta olduğunu ifade etti.

Zanlının serbest kalması halinde aranan şahıslara ve alınacak ifadelere olumsuz etki edebileceğine dikkat çeken Sevinç, zanlının soruşturmanın selameti açısından 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme huzurunda söz hakkı alarak konuşan zanlı OjoOlunwafeniOluwaseun ise söz konusu uçak biletini almak için arkadaşına para ödediğini belirterek savunmasını yaptı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının söylediklerini dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının olayla bağlantılı olabileceğine bulgu yaparak, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.