1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İNTİHAR GİRİŞİMLERİ ARTIYOR
İNTİHAR GİRİŞİMLERİ ARTIYOR

İNTİHAR GİRİŞİMLERİ ARTIYOR

Birisi dün olmak üzere, son bir hafta içinde 3 gencin intihar girişiminde bulunması herkesi ürküttü

A+A-

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın torunu Can Denktaş’ın babasının mezarı başında intihar etmesinin yankıları hâlâ sürerken, son bir hafta içinde 3 gencin intihar girişiminde bulunması kamuoyunda büyük bir üzüntü ile karşılandı. Önceki gün Gazimağusa’da anneannesinin mezarı başında intihar girişiminde bulunan ve tabanca ile havaya ateş ettikten sonra polis arkadaşlarının yardımıyla son anda ölümden kurtulan M.S.’nin bir yakını, toplumun psikolojik sorunlarla boğuştuğunu belirterek, devletin bu tür olaylar karşısında önlem alması gerektiğini söyledi.
Ekonomik sorunların yanı sıra, insan ilkişkilerinde yaşanan değişimlerin insan psikolojisine olumsuz etki yaptığını vurgulayan uzmanlar ise, ihtiyaçlı insanlara psikolojik destek için örgütlenmeye gidilmesini önerdi.

Karpaz’dan gelen üzücü haber

Gazimağusa’da önceki gün meydana gelen intihar girişimi sonrasında üzücü bir haber de dün Karpaz’dan geldi. Elde edilen bilgilere göre, anne ve babasının haplarını içerek hayatına kıymak isteyen 22 yaşındaki H.S., durumun fark edilmesi üzerine önce sağlık ocağına, daha sonra da ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Midesi yıkanan H.S. hastanede kontrol altına alınırken, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. H.S.’nin bunu neden yaptığı sorusuna yanıt aranırken, sözkonusu gencin işsiz olduğu bildirildi.

15 ayda 16 ölüm

Ülkede ardı ardına gelen intiharların ürkütücü boyuta ulaştığını belirten uzmanlar, özellikle maddi sıkıntı yaşayanlara yardımcı olacak önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
KIBRIS’ın elde ettiği bilgilere göre; 2012 yılı ve 2013’ün ilk üç ayında 16 kişi çeşitli nedenlerle canına kıydı, 17 kişi de intihar teşebbüsünde bulundu. Hayatına kıyanların en küçüğü 19, en büyüğü ise 64 yaşında.
Ekonomik sorunlar, ödenemeyen borçlar, aile içerisinde yaşanan gerginliklerden kaynaklanan intihar olaylarının bir sene üç aylık sürede bu kadar artması vatandaşlar arasında endişeye yol açtı. 
Bu sürede 16 kişinin farklı yollarla hayatına son vermesi, 17 kişinin ise canına kıymak isteyip son anda kurtarılması birçok ailenin büyük sorunlarla boğuştuğunu gösteriyor.
2012 yılı ve 2013’ün ilk üç ayında neredeyse her ay iki intihar olayı yaşandı.
Yapılan araştırmada, 37 yaşındaki Özgür Plaka, 52 yaşındaki Mustafa Saygıer, 54 yaşındaki Niyazi Eserer, 42 yaşındaki Mustafa Kanlıçay, 35 yaşındaki Müslüm Akşahin, 62 yaşındaki İsmail Apucu, 19 yaşındaki Sultan Geçit, 28 yaşındaki Bayram Tırmık, 61 yaşındaki Oktay Erülkü, 64 yaşındaki Türkan Arapoğlu, 49 yaşındaki Aysun Aytaç, 60 yaşındaki İrfan Seviş, 41 yaşındaki Cemal Çıdam, 56 yaşındaki Mehmet Yılmaz, 48 yaşındaki Ahmet Şevketoğlu, 37 yaşındaki Can Denktaş farklı şekillerde hayatına son verdi.
Yine bu sürede hayatına son vermek isteyen ancak bir şekilde kurtarılan 17 kişi oldu oldu.

KAYNAK: KIBRIS GAZETESİ

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.