1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. IPHONE 6'LAR GÖZ GÖRE GÖRE ERİYOR!
IPHONE 6'LAR GÖZ GÖRE GÖRE ERİYOR!

IPHONE 6'LAR GÖZ GÖRE GÖRE ERİYOR!

Iphone'lar eriyor...

A+A-

Son zamanlarda interneti saran çılgın bir söylenti yüzünden pek çok kişi iPhone'unu kaybetti. iPhone'ları 300 saniyeden fazla şarj etmenin telefonu yakacağını iddia edenlerden mikrodalga fırınla iPhone'ların şarj olacağını savunanlara kadar işte skandal iPhone iddiaları...

Yeni bir teknoloji için saatlerce, günlerce ve hatta haftalarca önceden ödemeye yapan ve bu cihaza kendilerini hazırlayan insanların doğru olmayan marketing çalışmalarına ve muzipliklere kurban düşebildiklerine inanmak çok zor değil ve iOS 8 konusunda da olan tam olarak bu idi.

Geçtiğimiz günlerde internet üzerinde beliren bir fotoğraf, iOS 8'in telefonlara "Wave" adlı yeni bir özellik getirdiğini söylemekteydi. Bu yeni özellik ise iPhone'un mikrodalga fırın içerisinde hızlı bir şekilde şarj olması idi. Öyle ki, hazırlanan bu poster Apple'ın resmi açıklamalarına oldukça benzemekteydi ve cihazın 300 saniyeden daha fazla "şarj" edilmemesi gerektiğine dair bir uyarı bile içermekteydi. Tabii ki kendisinden önce yayılan pek çok poster gibi bu da sadece bir şakanın ürünüydü ancak pek çok insan bu şakaya kurban düştü.

26069094.jpg

Varlığı iddia edilen bu "Wave" sisteminin çalışma şeklinin de açıklandığı bu "reklama" göre "cihazınızı bir ev mikrodalgası içerisinde bir buçuk dakika süresince tutarak Wave-şarj edebilirsiniz." Çalışma sistemini açıklamak için ise iOS 8'in yeni sürücüler sayesinde telefonunuzun radyo ağını mikrodalga frekansları ile senkronize edebildiği söylenmekte. Tabii ki tekrar belirtmek gerekiyor: Bütün bunların tamamı sadece birer hayal ürünü.

Geçen yıl yayılan ve pek çok Mac kullanıcısının hard disklerini sıfırlamasına sebep olan "şakaların" aksine bu kez bu söylentinin nereden yayıldığı tam olarak belli değil. Ancak (bir kez daha) başlangıç noktasının 4chan olduğunu söylemek mümkün olabilir. İnternet üzerinde çok hızlı bir şekilde güruh oluşturabilme yetisi ile tanınan site, genellikle bu tarz şakaların veya söylentilerin kaynağı olarak gözüküyor. Öyle ki yine geçen sene yayılan ve (tartışmalı olarak) daha başarılı olan "iOS 7 su geçirmezliği" şakasının da kaynağı 4Chan idi ve bu şaka da pek çok kişinin iPhone'larını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı.

Tabii ki internet şakalarının tek kurbanı Mac kullanıcıları değil. BitCoin şakasından kısa bir süre önce de bazı Xbox One kullanıcıları, konsollarının Xbox 360 ile geri uyumluluk kazanabileceği söylentisine kurban gitmişler ve konsollarını kaybetmişlerdi.

Sonuç olarak bir kez daha belirtmek gerekiyor ki, internet üzerindeki çoğu şeye inanmamak gerekiyor. Eğer belirli bir haber veya söylenti cihazın, bu durumda Apple'ın, resmi sitesinde bulunmuyorsa emin olabilirsiniz ki bu söylenti bir şakadan başka bir şey değildir. Tabii ki bazı kişiler, internet üzerindeki her şeye araştırma yapmadan inanların başlarına gelenleri hak ettiklerini söyleyebilir ama...

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.