1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. IPHONE KAMERASININ YENİ ÖZELLİKLERİ BULUNDU
IPHONE KAMERASININ YENİ ÖZELLİKLERİ BULUNDU

IPHONE KAMERASININ YENİ ÖZELLİKLERİ BULUNDU

Geçtiğimiz günlerde beta 2′si yeni yayınlanan iOS 7′le ilgili bazı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son ayrıntılara göre kamerada efektler dışında farklı işlevler de olacak.

A+A-

Yeni tasarım ve yeni özelliklere ek olarak, Apple iOS 7′de videoda yakınlaştırma yapma gibi bir takım yeni kamera özelliklerini geliştiricilere API olarak sundu. 9to5Mac’a göre birkaç tane kamera odaklı özellikler var. Apple, iOS 7 beta 2′de fotoğraflarda bazı yüz ifadelerini bulmak için yeni görüntü dedektörleri ekledi. iOS 5′te API’si temel yüz tanımayı sağlıyordu, ancak iOS 7′de ise göz kırpma, gülümsemek gibi özellikler tek tek ayırt edilebilecek gözüküyor.

iOS 5′e yüz tanıma için dedektör eklendiğinde, kamera uygulaması akıllı otomatik odaklama ve beyaz dengesi ayarı ile birlikte yüz tanıma özelliği almıştı. Bu nedenle aynı durum şu anda tekrar oluyor diyebiliriz. iOS 7 API’sine yapılan bu eklemeler kamera uygulamasındaki yeni özelliklerin habercisi olarak duruyor.

Apple her yeni iPhone’la birlikte kamerayı ve yazılımı biraz daha geliştirdi. Mesela iPhone 4′te 5 megapiksel kamera bulunurken, iPhone 4S’te ise 8 megapiksel kamera bulunuyor. Ancak şu zamana kadar Apple yeni jenerasyon iPhone’u açıklayana kadar kamera özelliklerini saklı tuttu. Mesela geotagging 3G’de yer alıyordu, video ise 3GS’ye gelmişti. Panorama çekim ise iPhone 5 ve iPhone 4S’te bulunuyor. Çift flaş ve iPhone 5′e göre daha yüksek megapiksel kamerası bulunacak olan iPhone 5S’te de yeni özellikler daha iyi kullanılabilecek gözüküyor. Tahminlere göre iPhone 5S’te 13 megapiksel kamera ile karşı karşıya kalabiliriz ki, bazı analistler de bunu ön görüyor.

Kameraya ek olarak Apple, gerçek zamanlı akış sağlayan barkod algılama API’lerini de eklemiş durumda. Avrupa ve UPC formatları dahil tüm genel barkod formatları destekleniyor.

 

mynet

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.