1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. İPHONE KULANANLAR DİKKAT!
İPHONE KULANANLAR DİKKAT!

İPHONE KULANANLAR DİKKAT!

Sakın bunu yapmayın...

A+A-

Apple cihazları için iOS 7.1.2 güncellemesini yayınladıktan sonra iPhone, iPad ve iPod cihazlarda ortaya çıkan hatalara şikayet yağdı. İşte güncellemeyle birlikte kullanıcıları çıldırtan o hatalar...

Apple’ın son olarak yayınladığı iOS 7.1.2 güncellemesi ile birlikte gelen aksaklıklar kullanıcıları çıldırttı. Güncellemeden sonra birkaç programın aynı anda çalışması sonucu oluşan aşırı ısınma kullanıcılarda patlama tehlikesini akıllara getirdi. Konuşma esnasında seslerin karşı tarafa gitmediğini, Wi-Fi ayarlarının kendiliğinden açılıp kapandığını, kilitlenen ekranlarda donma problemleri yaşadıklarını aktardılar.
 
Şikayetvar'ın haberine göre Apple’ın eski sürüme geçiş imkanı sunmamasına ve iOS 7.1.2 güncellemesine gelen şikayetler şöyle:
 
“Karşı Tarafa Ses Gitmiyor!”

“iPhone 4S sahibiyim, iOS 7.1.2 güncellemesini yaptım ve resmen telefonum göçtü. Aramalarda karşı tarafa sesim gitmiyor. Aşırı ısınma oluyor aynı anda birkaç uygulamaları kullandığım sırada telefona el değmiyor. Güncellemeden memnun değilim, eski sürüme de geçemiyorum.”

“Güncelleme Sonrası Wi-Fi Kendiliğinden Açılıyor”

“Durduk yere wi-fi çalışmıyor. İOS 7.1.2'yi yükledikten sonra telefonum bir şeyler oldu ve gereksiz ısınıyor. Amaçları apaçık ortada; yeni cihazlara teşvik etmek istiyorlar… Oysa bu şekilde yaptıklarında insan daha çok soğuyor. iPhone garantiyi aradım yapabilecekleri bir şey olmadığını eğer yaparlarsa büyük ihtimalle cihaz bir daha açılmayacağını belirttiler.”

“Telefon Patlayacak Diye Korkuyorum”

“Ben iPhone 5S kullanıyorum ve güncellemeden sonra radyo açıkken sosyal medya uygulamalarına girdiğimde telefona dokunamıyorum. Bu kadar ısınması normal değil, patlarsa ve bana bir şey olursa hesabını kim verecek? Eski sürüme geçmemiz mümkün olmalı bu kadar parayı boşa mı veriyoruz?”
 
“Güncelleme Sonrası Çöktü”
 
“iPhone 5S marka telefonumda hiçbir sıkıntı yokken iOS 7.1.2 güncellemesi yaptıktan birkaç gün sonra aniden kapandı. Yetkili servise götürüp garantiden faydalanmak istediğimde marketten 2 yıl garantili olarak aldığım telefonun yurt dışı cihazı olduğunu ve garantisinin olmadığını öğrendim. Böyle bir şey olamaz. 2 bin lira ödediğim ve 8 aylık telefon ne açılıyor, ne yeniden başlatılıyor, ne de format atılıyor. Apple tercih ettiğime de güvenerek ürünü aldığım markete de pişman oldum. Bir daha mı asla…”
 
“Ekranda Sadece iOS 6 Yazıyor”
 
“iPhone'mu güncelledim ve son sürüm 7.1.2’den dolayı sistemi çöktü sadece ekranda iOS 6 yazıyor (telefonla açma, kapama yapılabiliyor ve wi-fi ağları görebiliyorum) fakat şarj yapmıyor ve bilgisayara bağlayamıyorum. Bunun üzeri Adana'daki servise gönderdim ve mesajla geri döndüler, 251 TL tamir parası istediler. Yüksek olduğunu söyledim 200 TL’ye indirdiler.
Detayları istediğimde bana bataryanın değişeceğini bir de güç tuşu hafif sert basıyordu onu onaracaklarını söylediler.. Bu iki parça için çok yüksek bir ücret talep ediyorlar. Tabi ki telefonumun garantisi bittiğinden dolayı hesabınıza gelirse yaparsınız diyeceksiniz."

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.