1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. İPHONE'DA BİR SKANDAL DAHA!
İPHONE'DA BİR SKANDAL DAHA!

İPHONE'DA BİR SKANDAL DAHA!

İPHONE'DA BİR SKANDAL DAHA!

A+A-

Apple yeni telefonu iPhone 6 Plus'un bükülmesinden sonra yeni bir skandalla karşı karşıya. İşletim sisteminde bulunan bir özellik tüm hareketlerinizi sizden habersiz kaydediyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre, iPhone'lara yüklü bir iOS özelliği, akıllı telefonunuzun tüm hareketlerini kaydetmesini sağlıyor.

iOS 7 ile ilk olarak sunulan 'Frequent Locations' yani 'sık bulunduğunuz yerler' özelliği Apple'ın sizin nerede olduğunu anı anına takip edebilmesini sağlıyor.

Bu özellik sayesinde Apple, saat kaçta iş için evden ayrıldığınızı, işe giderken nerede kahvaltı yaptığınızı, eve dönerken nerede alışveriş yaptığınızı belirleyebilir.

Apple'a göre telefonunuzda kaydedilen bu bilgiler, sizin izniniz olmadan asla telefonunuzdan alınmıyor. Ancak uzmanlar Apple'un bu özelliğinin 'korkutucu' olduğunu belirtiyor.

Şok eden bu bulgu, telefonunuzda yüklü olan GPS sisteminin harita fonksiyonunu geliştirmek için kullanılması için bulunuyor. Uzmanlar Apple'ın bugüne kadar bu özellik hakkında bilgi vermemesini skandal olarak yorumluyor.

iOS 7 ve iOS 8 işletim sistemlerinde otomatik olarak bulunan sık bulunduğunuz yerler özelliği, tüm hareketlerini harita üzerinde açıkça gösteriyor. Bu özellik sayesinde telefonunuz, tüm yolculuklarınızın tarihini, varış ve ayrılma saatlerinizi ve bulunduğunuz yere kaç kere gittiğinizi kaydediyor. 

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.