1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İPLER İYİCE GERİLDİ!
İPLER İYİCE GERİLDİ!

İPLER İYİCE GERİLDİ!

Eylem ile karşılık verecekler...

A+A-

Alsancak Belediyesi ve Net Turisttik Hizmetler Ltd. arasındaki Mare Monte Plaj kavgasında ipler iyice gerildi. Net Turisttik Hizmetler Ltd., belediyenin talebiyle yolu açmaya çalışan dozer operatörünü polise şikayet etti operatör gözaltına alındı.

 

DOZER KRİZİ: Mare Monte Plajı’yla ilgili Alsancak Belediyesi ve Merit Otel arasında başlayan kavga büyüdü. Alsancak Belediye Başkanı’nı ziyaret eden otel yetkilileri önce “Sorun yaşanmasını istemiyoruz, halk plajı kullanabilsin” dedi, ardından kapatılan plaj yolunu açmak için çalışan dozer görevlisini polise şikayet etti
Ceren ÖZBİL
Alsancak Belediyesi ve Net Turisttik Hizmet Ltd. arasında Mare Monte Plajı için başlayan kavgada sular durulmuyor.
Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser’den alınan bilgiye göre dün Merit Otel yetkilileri kendisini ziyaret etti ve belediye başkanı ile otel yetkilileri arasında plaj ve kafeterya konusunda uzlaşıya varıldı. Ancak bu uzlaşının ardından Merit Otel tarafından toprak döktürülerek kapatılan yolu açmaya çalışan dozer görevlisinin yine Merit Otel yetkililerinin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.
Bu arada Net Holding’in halkın Mare Monte Plajı’na tek ulaşım sağlayabildiği yolu yıkmak ve Alsancak Belediyesi’nin plajda bulunan restoranda başlattığı tadilat çalışmalarını durdurmak için açtığı ara emri davası da yine ertelendi. Mahkeme davanın 5 Haziran’da görüşülmesine karar verdi.
Belediye başkanı isyan etti…
Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Merit Otel yetkililerine güveni kalmadığını ve bir saat önce kendisine söyledikleri farklı iken bir saat sonra uygulamalarının başka olduğunu anlattı.
Ataser şu şekilde konuştu:
“Merit Otel yetkilileri gelip beni ziyaret etti. Ziyarette halkın plaja girmesi konusunda ve bir kafeterya yapıp kullanabilmemiz konusunda uzlaşıya vardık. Mevcut mühürlü yerin kullanılmayacağı yönünde anlaştık. Daha sonra Merit Otel tarafından bir süre önce kapatılan ve halkın plaja tek ulaşımı olan yolun açılması için çalışan dozer görevlisini şikayet ettiler. Şikayet üzerine görevli göz altına alındı ve bir süre sonra serbest bırakıldı.”
Belediye meclisi toplandı…
Merit Otel yetkilileri ile belediye arasında yaşanan sorunun ardından Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser dün belediye meclisini toplantıya çağırdı. Belediye meclisi Mare Monte Plajı konusunda son yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Eylem yapılacak
Belediye meclisi dün akşamki toplantısında Mare Monte Plajı’na halkın ulaşımını sağlamak için eylem kararı aldı. Belediye başkanı Ataser, eylemin ne zaman ve ne şekilde yapılacağının daha sonra açıklanacağını kaydetti.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.