1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IRAK'TA KAN DURMUYOR
IRAK'TA KAN DURMUYOR

IRAK'TA KAN DURMUYOR

Ülke genelindeki bombalı saldırılarda 29 kişi öldü, 69 kişi yaralandı

A+A-

Irak’ın çeşitli kentlerinde çoğu eş zamanlı düzenlenen bombalı saldırılarda 29 kişi öldü, 69 kişi yaralandı. Güvenlik ve sağlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, Bağdat’ın Zafaraniye semtinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, saldırganın yanı sıra 1'i polis 5 kişi öldü, 5’i polis 13 kişi yaralandı. Kerkük kentinde beş ayrı noktaya düzenlenen bombalı saldırılarda da 7 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Hadise kentinde ise askeri kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 1'i yarbay 4 asker hayatını kaybetti. Diyala kentine bağlı Mikdadiye kasabasında bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 12 kişinin öldüğü, 21 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Musul’un doğusunda Faysaliye bölgesinde park halindeki bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu 5 kişi, Hüseyniye bölgesinde meydana gelen patlamada ise 10 kişi yaralandı. Felluce kentinin Amiriye bölgesinde bir evin önüne yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Polisin patlamaların meydana geldiği bölgelerde güvenlik kordonu oluşturduğu ve yaralıların hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Enbar'da bugün polis birimlerine yönelik bombalı saldırılarda 7 polis ölmüş, 12 kişi hayatını kaybetmişti. Kerkük ve Selahaddin kentlerinde meydana gelen bombalı saldırılarda ise 32 kişi yaralanmıştı

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.