1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IRAK'TA ŞİDDET OLAYLARI
IRAK'TA ŞİDDET OLAYLARI

IRAK'TA ŞİDDET OLAYLARI

ülkenin kuzeyindeki yerleşim birimlerini de sıçradı.

A+A-

RAMADİ VE FELLUCE KENTLERİNDE AŞİRET MENSUPLARIYLA GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA YAŞANAN ÇATIŞMALAR, DİĞER YERLEŞİM BİRİMLERİNE SIÇRADI

SELAHADDİN İLİNE BAĞLI SÜLEYMANBEG NAHİYESİNDEKİ ASKERİ BİR KARARGAHA 50 KİŞİLİK BİR GRUP SALDIRDI DÜZENLENDİ, ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Irak'ın güneyindeki Ramadi ve Felluce kentlerinde aşiret mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar, ülkenin kuzeyindeki yerleşim birimlerini de sıçradı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Selahaddin kentine bağlı Süleymanbeg nahiyesinde, yaklaşık 50 kişilik bir grup, 36. Kolordu Komutanlığı ile nahiye müdürlüğü yanındaki güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenledi. Silahlı grupla ordu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Tuzhurmatu ilçe Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Rıza Kevser, silahlı kişilerin roketatar ve makineli silahlarla askerlerin gözetim kulelerine saldırdığını söyledi. Kevser, şu ana kadar ölü yaralı konusunda net bir bilgi olmadığını, Irak ordusuna bağlı askerlerin de saldırıya karşılık verdiğini kaydetti.

Felluce ve Anbar'da 3 gündür devam eden çatışmalar sonrası Irak Şam İslam Devleti, bugün Felluce'nin kontrolünü tamamen ele geçirdiği yönünde açıklama yapmıştı. Çatışmaların Süleymanbeg'e sıçraması, endişeleri artırdı. Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Tuzhurmatu ilçesinin Süleymanbeg nahiyesinde korku hakim.

Geçen yılın Nisan ayında Süleymanbeg'te, silahlı gruplar ile Irak ordusu arısında yoğun çatışmalar yaşanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.