1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. IRAK'TAKİ OLAYLAR
IRAK'TAKİ OLAYLAR

IRAK'TAKİ OLAYLAR

Irak ordusunun Ramadi ve Felluce'de düzenlediği operasyonda 25 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi öldürüldü.

A+A-

IRAK ORDUSUNUN, RAMADİ VE FELLUCE'DE DÜZENLEDİĞİ OPERASYONDA 25 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Irak ordusunun Ramadi ve Felluce'de düzenlediği operasyonda 25 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyesi öldürüldü.

Enbar Valisi Ahmed Halef ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) yönelik bölgedeki aşiret mensupları, yerel polis ve güvenlik güçlerince Ramadı ve Felluce'de cumartesi günü başlatılan operasyonlarda 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Çatışmaların Ramadı ilinin kuzeyinde Elbu Faraj bölgesinde yoğunlaştığını belirten Duleymi, çatışmalar sırasında bölgede 2 çocuk ve 2 kadının da hayatını kaybettiğini ifade etti.

Duleymi, Irak güvenlik güçleri, aşiret mensupları ve yerel polisin de destek verdiği operasyonların hala devam ettiğini ve IŞİD'in elinde bulunan bazı bölgelerin geri alındığını belirtti.

Öte yandan aşiret kaynakları, Ramadi kent merkezinin "Aşiret Devrimcileri"nin kontrolünde olduğunu ve bölgede Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin bulunmadığını ileri sürdü.

Ramadi, Felluce ve Enbar'da hafta başında çatışmalar başlamış, El-Kaide ile IŞİD, Ramadi ve Felluce'nin denetimini ele geçirdiklerini öne sürmüştü. Bu gelişmeler üzerine Irak ordu birlikleri ile IŞİD arasında bölgede şiddetli çatışmalar başlamıştı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.