1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İRAN KIBRIS BÜYÜKELÇİSİ DAÜ’DE SEMİNER VERDİ
İRAN KIBRIS BÜYÜKELÇİSİ DAÜ’DE SEMİNER VERDİ

İRAN KIBRIS BÜYÜKELÇİSİ DAÜ’DE SEMİNER VERDİ

DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ‘İran’ın Nükleer Gelişimi’ konulu bir seminer gerçekleştirildi.

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından İran Bilim Organizasyonu ve DAÜ Kıbrıs Politikalar Merkezi ile işbirliği içinde İran Kıbrıs Büyükelçisi Ali Akbar Rezaei’nin konuk konuşmacı olarak katıldığı ‘İran’ın Nükleer Gelişimi’ konulu bir seminer gerçekleştirildi.

DAÜ Prof. Dr. Mehmet Tahiroglu Salonu’nda yer alan seminerin açılış konuşmasını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sözen yaptı. Seminere değişik fakültelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Sunumu sırasında Büyükelçi Ali Akbar Rezaei İran’ın nükleer programındaki önemli gelişmelere ve İran ve BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ve Almanya arasındaki nükleer güç konusunda yapılan ara anlaşmaya değindi.

DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, 20’inci yüzyılın ortalarında doğal gaz ve petrol rezervlerinden dolayı bölgesel güç kazanan İran’ın, son 10 yıl boyunca nükleer alanda da adından söz ettirdiğinden bahseden Rezaei  konuşması sırasında İran’ın nükleer programını daha iyi anlayabilmek için nükleer silahların sınırlandırılması anlaşmasına değindi. 

Rezaei, geçtiğimiz yıllarda İran’ın nükleer silahlar konusunda dünyada değişik görüşler olmasına rağmen, İran, ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Almanya ve Rusya arasında imzalanan bir anlaşma sayesinde, İran üzerinde uygulanan ambargoların hafifletilmesi şartıyla İran nükleer programında değişiklikler yaptığını belirtti. Rezaei, yapılan anlaşma gereği İran’ın nükleer konumları teftiş amacıyla ülkeye gelen yetkililere kolaylık sağlayacağı belirtti. 

Yapılan anlaşmanın Avrupa ekonomisinin iyileşmesinde de büyük rol oynayacağını belirten Rezaei, Avrupa’nın nükleer krizi çözerek ve petrol ambargosunu kaldırarak İran’ın doğal kaynaklarına daha kolaylıkla ulaşacağını belirten Rezaei, tüm bu çabaların petrol fiyatları üzerinde olumlu bir etki bırakarak fiyatları düşüreceğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.