1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İRAN'DAN KKTC'YE...
İRAN'DAN KKTC'YE...

İRAN'DAN KKTC'YE...

Tam 9 yıl... Ailesi fakirse 8 bin Euro’yu nasıl buldu... İbret olsun;

A+A-

İran’dan 8 bin Euro karşılığında aldığı 1 kilo ağırlığındaki “eroin” türü uyuşturucu maddeyi önce Yüksekova’ya götüren, daha sonrada Ercan Havalimanından K.K.T.C’ ye getiren Hakan Yaşar isimli sanık, 9 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Kuzey Kıbrıs’ta öğrenci olarak bulunduğu ve uyuşturucuyu ticaretini yapmak için getirdiği tespit edilen sanık hakkındaki karar dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde okundu.

İhbar yakalatmıştı...

Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Güran iddia makamının aktardığı olgulara özetle değinerek, sanığın 8 bin Euro karşılığında İran’dan aldığı 1 kilo “eroin” türü uyuşturucuyu önce memleketi olan Hakkari iline bağlı Yüksekova ilçesine götürdüğünü, daha sonra da 26 Ekim 2013 tarihinde K.K.T.C’ ye ithal ettiğini söyledi.

Bunun 150 gramlık miktarını ticaret amacı ile iki şahısa numune olarak sanık tarafından verildiğini söyleyen Güran, sanığın Narkotik Şube ekiplerinin aldığı bir ihbar neticesinde 20 Ocak 2014’ te yakalandığını ve suçunu kabul ettiğini anlattı.

Ailesi dar gelirli olunca bu işi yaptı

Savunmanın özet ile sanığın 25 yaşında genç, sabıkasız bir suçlu olduğunu ve pişman olup mahkemeden özür dilediğini aktardığını söyleyen Ömer Güran, sanığın ailesinin dar gelirli olması ve sanığın ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olduğu için böyle bir suçu işlemek zorunda kaldığının, savunma tarafından kendilerine beyan edildiğini anlattı.

Uyuşturucu suçlarında artışlar gözlenmekte

Sanığı gerek kendi beyanları gerekse iddia makamının sunduğu olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyleyen Güran, ilk çağlardan beri bilinen ve kullanılan uyuşturucu maddelerin kullanımının özellikle son yıllarda gelişen teknoloji ile birlikte sanayileşmiş ve gelişmiş ülkelerde ürkütücü boyutlarda arttığını söyledi.  Uyuşturucu maddelerin toplum üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin sayılamayacak boyutlarda olduğuna vurgu yapan Güran, uyuşturucu suçlarının çok ciddi ve vahim suçlar arasında olduğunun altını çizdi.

Ticaret için getirdiği aşikar...

Uyuşturucunun eşiğinden bir kere geçen kimselerin başka suçlarda işlediğini üzülerek görmekte olduklarını söyleyen Güran,  Dünyada uyuşturucu madde kullanımının her geçen gün artmakta olduğunu ve bununda uluslararası işbirliği ve dayanışmanın gerekliliğini empoze etmekte olduğunu söyledi. Şüphesiz ki uyuşturucu suçlarına karşı tüm dünyada gösterilen mücadele kapsamında mahkeme olarak kendilerinin de üzerlerine düşeni yapmalarının bir gereksinim olduğuna dikkat çeken Güran,  huzurlarındaki meseledeki uyuşturucu maddenin türünün en zararlı maddeler arasında olan “eroin” olduğunu ve miktarının da  1 kilo gibi azımsanmayacak külliyatlı bir miktar olduğunu söyledi, bu hususun da ciddi bir hapislik cezasının gerekliliğini ön plana çıkardığına dikkat çeken Güran, sanığın uyuşturucu maddeyi ticaretini yapmak için adaya soktuğunun da aşikar olarak görüldüğünü söyledi.

Ailesi fakirse 8 bin Euro’yu nasıl buldu?

Savunmanın hafifletici nedenlerde sunmuş olduğu sanığın ailesinin dar gelirli olması hususunu da değerlendirdiklerinde dar gelirli bir ailenin çocuğunun nasıl 8 bin Euro’luk bir mebla ödeyerek onu maddeyi alması hususuna da anlam veremediklerini dolayısı ile savunmanın hafifletici neden olarak ileri sürdüğü bu beyana itibar etmediklerini söyleyen Güran, sanığın genç ve sabıkasız kimse olmasını, ilk andan itibaren polise yardımcı olmasını, suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını da sanık lehine değerlendirdiklerini söyledi.

“Tüm hususlar titizlikle incelendi”

Tüm hususları titizlikle incelediklerini söyleyen Güran, uyuşturucu maddenin en zehirli uyuşturucu türleri arasında olmasını, miktarının külliyatlı olmasını,  uyuşturucu maddenin ithal edildiğini ve ticaret amacı ile bu ithalin yapıldığını göz önünde bulundurarak sanık Hakan Yaşar’ı kamu yararı gereği 9 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı. Ömer Güran kararı okuduktan sonra “ kimsenin bu ülkeye üstelik külliyatlı miktarda uyuşturucu madde sokmaya hakkı yoktur” diyerek tepkisini dile getirdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.