1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. İRANLI SANATÇI AGHDASHLOO, YARIN DAÜ’DE SERGİ AÇACAK
İRANLI SANATÇI AGHDASHLOO, YARIN DAÜ’DE SERGİ AÇACAK

İRANLI SANATÇI AGHDASHLOO, YARIN DAÜ’DE SERGİ AÇACAK

İranlı ressam ve grafik tasarım ustası Aydin Aghdashloo’nun “Sanat VE Tasarım” sergisi yarın saat 19.00’da DAÜ'de.

A+A-

İranlı ressam ve grafik tasarım ustası Aydin Aghdashloo’nun “Sanat VE Tasarım” sergisi yarın saat 19.00’da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sanat ve Tasarım Merkezi’nde sergilenecek. Sergi iki hafta boyunca izlenebilecek.

DAÜ’den yapılan yazılı açıklamada, sanatçının sergiden önce saat 16.00’da DAÜ Sosyal Aktiviteler Merkezi’nde öğrencilere hayatı ve sanat anlayışıyla ilgili bilgiler vereceği kaydedildi.

Yaşamının büyük bir çoğunluğunu Kanada, İngiltere ve Fransa üçgeninde geçiren sanatçı Tahran’daki atölyesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Christie’s Sanat Müzayede Merkezleri’nde aranan bir sanatçı olan Aghdashloo’nun birçok müzede eserleri var.

Açıklamada, “Çağdaş İran Sanatı’nın öncülerinden sayılan Aghdashloo Tahran Modern Sanatlar Müzesi’nin de kurucusudur. Uluslararası eleştiri alanında oturmuş bir kanıya göre,  güçlü ressamlık damarıyla “Büyülü Realizm” olarak bilinen tarza hayat vermiştir. İllüstrasyon, poster ve resim arasında sentetik bir anlatım tarzı geliştiren Aghdashloo kültürlerarası değer köprülerinin de mimarlığını yapıyor” ifadesi kullanıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.