1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İRANLI ZANLI ZAGHANDİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
İRANLI ZANLI ZAGHANDİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

İRANLI ZANLI ZAGHANDİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Sahte pasaport ile hafta sonu Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken yakayı ele veren İranlı zanlı Hossein Aghaei Zaghandi, ileride yargılanmak üzere hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

A+A-

İran’dan Güney Kıbrıs’a giderek 10 bin Euro’ya sahte Alman pasaportu alan İran uyruklu zanlı Hossein Aghaei Zaghandi sahte pasaportla İsveç’e gitmek için 20 Nisan 2013 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapmak isterken yakalandı.

“Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahtekarlıkla kayıt temini” suçlamalarıyla hafta sonu mahkemeye çıkarılan zanlı, polisteki 2 günlük tutukluluğun ardından Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yeniden yargıç önüne çıkarıldı.

Suçüstü Yakalandı

Konuyla ilgili mahkemede ifade veren polis memuru, İran uyruklu zanlı Hossein Aghaei Zaghandi’nin 19 Nisan 2013 tarihinde saat 18.00 sıralarında Güney Kıbrıs’tan 10 bin Euro’ya aldığı Hassanstein Andre’ye ait Almanya pasaportu ile Lokmacı Sınır Kapısı’ndan geçerek 90 günlük turist izni aldığını belirtti.

Polis, 27 yaşındaki İran uyruklu zanlı Zaghandi’nin 20 Nisan 2013 tarihinde sabaha yakın saat 14.30’da Ercan Havaalanı’nda sahte pasaportu işlemler için görevliye uzattığı esnada fark edildiğini belirterek Zaghandi’nin suçüstü yakalandığını açıkladı.

Hossein Aghaei Zaghandi’nin ülkesinde bulunan vize sorunu nedeniyle böyle bir suç işlediği ve eğer Ercan Havaalanı’ndan çıkış yapabilseydi okumak için İsveç’e gideceği öğrenildi.

Mahkeme, zanlı Hossein Aghaei Zaghandi’nin ileride yargılanmak üzere mahkemede hazır bulunması amacı ile 2 ayı geçmeyen bir süre Merkezi Cezaevi’nde tutuklu kalmasına emir verdi.

 

Kaynak: Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.