1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İRFAN BUNU HEP YAPIYOR
İRFAN BUNU HEP YAPIYOR

İRFAN BUNU HEP YAPIYOR

İrfan bunu hep yapıyor

A+A-

Bu son olsun

30 TL karşılığında 199 miligramlık uyuşturucu alan genç bir ay hapis yatacak

Gazimağusa’da geçtiğimiz Haziran ayında uyuşturucu alışverişinde bulunan Umut Tohumserper ile İrfan Düşer isimli gençler Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulununup hapse mahkum edildi.

Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti üyelerinden Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanık 2 İrfan Düşer’in 29 Haziran 2015 tarihinde ismi belirlenmeyen bir Afrikalı şahıstan 200 TL karşılığımda 3 buçuk gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde aldığını ve aynı tarihte bu uyuşturucu maddenin 199 miligramlık kısmını 30 TL karşılığında sanık 1 Umut Tohumserper’e verdiğini söyledi.


İrfan bunu hep yapıyor

Sanıkları gerek kendi kabul beyanları gerekse iddia makamının mahkemeye sunduğu olgu ve emareler ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyleyen Güzeler, uyuşturucu suçlarının 18 yıla kadar hapislik cezası öngören çok ciddi ve ağır suç türleri arasında olduğunu vurguladı. Toplumu ciddi şekilde tehdit eden uyuşturucu suçlarının tüm dünya açısından tehlikesine dikkat çeken Güzeler, uyuşturucu illeti ile mücadelede toplumun her birey ve organına görev düştüğünü dile getirdi.

Uyuşturucu suçlarına ceza takdir ederken amme menfaatinin ön plana çıkarılması gerektiğini ifade eden Güzeler, “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin, uyuşturucuların en ağır türleri arasında olduğuna işaret etti. Sanık 2 İrfan Düşer’in 2 tane benzer sabıkası olduğunu belirten Güzeler, çok kısa aralıklarla benzer suçları işlemeye devam eden Düşer’in uslanmaz bir suçlu profili çizdiğini ifade etti.


Suçunu kabul etti…

Ayrıca 3 buçuk gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi alıp tasarruf ettiği yetmezmiş gibi, bunun bir miktarınıda sanık 1 Umut Tohumserper’e verdiğini ve bununda sanık 2 için ağırlaştırıcı faktör olduğuna değinen Güzeler, sanık 2 için hafifletici tek nedenin suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunması olduğunu söyledi.


Umut’a fırsat mahiyetinde bir ceza verildi

Sanık 1 Umut Tohumserper’in genç ve sabıkasız olduğunu söyleyen Güzeler, ayrıca aldığı destek ile de toparlanma sürecinde olan ve suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koyan Tohumserper’e fırsat mahiyetinde topluma kazandırıcı bir ceza takdir etmeyi uygun gördüklerini ifade etti. Güzeler, sanık 1 Umut Tohumserper’i 1 ay, sanık 2 İrfan Düşer’i ise 1 buçuk yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.