1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İRFAN S. GÜNSEL’E GAGAUZYA’DA ŞEREF MADALYASI VERİLDİ
İRFAN S. GÜNSEL’E GAGAUZYA’DA ŞEREF MADALYASI VERİLDİ

İRFAN S. GÜNSEL’E GAGAUZYA’DA ŞEREF MADALYASI VERİLDİ

İrfan S. Günsel’e Yakın Doğu Üniversitesi’nin Gagauzya Özerk Cumhuriyeti vatandaşlarına eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı katkılarından ötürü Şeref Madalyası verildi.

A+A-

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yardımcısı  Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel’e Yakın Doğu Üniversitesi’nin Gagauzya Özerk Cumhuriyeti vatandaşlarına eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı katkılarından ötürü Şeref Madalyası verildi.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; İrfan S. Günsel’e madalya, Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Formozal tarafından takıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen ve Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in de katıldığı seramonide Cumhurbaşkanı I. Yardımcısı, Eğitim Bakanı, milletvekilleri ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Genel Koordinatör Görkem Bulunç da hazır bulundu.

Madalyanın takılmasının ardından İrfan S. Günsel, yaptığı konuşmada “Yakın Doğu Üniversitesi’nin gelişimini incelediğinizde, üniversitemizin tek amacının ve misyonunun sadece kendi ülkesindeki insanlarına ve devletine hizmet vererek katkı koymakla sınırlı olmadığını görürsünüz. Kurucu Rektörümüz Dr. Suat Günsel önderliğindeki Yakın Doğu Ailesi’nin başlıca amacının dünyanın neresinde olursa olsun, özelde sizler gibi kardeşlerimize, genelde ise insanlığa mümkün olan en üst düzeyde eğitim ve sağlık hizmetini vermek olduğunu büyük bir gururla hepinizin huzurunda bir defa daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Madalyayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yakın Doğu Üniversitesi adına kabul ettiğini söyleyen Günsel, kendisine laik görülen Şeref Madalyası’nı en yüksek onur olarak taşıyacağını belirtti.

SUAT İ. GÜNSEL: “GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ…”

Açıklamada son olarak Gagauzya’nın ve insanlarının kendisindeki derinliğine ve anlamına vurgu yapan Suat İ. Günsel, şunları dile getirdi:

“Bizler kardeş ülkeniz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve kardeş halkınız Kıbrıslı Türkler olarak sizlerin her zaman yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. Çocuklarınız çocuklarımız, sevinçleriniz sevinçlerimiz, sorunlarınız sorunlarımız olacak, çocuklarımıza ve insanlarımıza sağladığımız imkanların aynısını siz kardeşlerimizin çocuklarına da sağlayacak ve geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.