1. HABERLER

  2. SPOR

  3. IRKÇILIK İDDİASINA YANIT!
IRKÇILIK İDDİASINA YANIT!

IRKÇILIK İDDİASINA YANIT!

Fenerbahçe Kulübü, derbinin ardından gündemi meşgul eden olaylar ile ilgili Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda bir toplantı düzenledi.

A+A-

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbideki ırkçılık iddialarına karşılık düzenlenen basın toplantısına, yöneticiler Deniz Tolga Aytöre ve Ömer Temelli katıldı. Basın toplantısında, derbi maçta ırkçılık yaptıkları iddia edilen iki Fenerbahçe taraftarı ile o anın fotoğrafını çeken foto muhabiri Doğan Çil de görüşlerini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Deniz Tolga Aytöre şunları söyledi:
2-3 gündür sadece FB-GS rekabetinin dışına taşmış durumda olaylar maalesef. Türk halkını ilgilendiren bir konuda Türkiye'nin geleneklerinde olmayan bir suçlamayla karşı karşıya kalmayı hazmetmemiz mümkün değil. F.Bahçe'yi sevmeyebilirsiniz ama F.Bahçe üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni bu şekilde ayaklar altına alamazsınız. Avrupa basınında çıkan haberlerde Türkiye ırkçılıkla suçlanmaktadır. Bugünkü basın toplantısının sebebi budur. F.Bahçe'yi UEFA'ya şikayet etme gelenekleriyle açıklanamayacak bir duruma gelmiştir bu durum. Biraz sonra bu olayın aktörleri olayın nasıl gerçekleştiğini açıklayacaklar.

Aytöre'nin konuşmasının ardından maç öncesi görüntülere geçildi ve sarı lacivertli bir taraftarın sahaya doğru muz gösterme olayının ırkçılıkla bir ilgisinin olmadığı iddia edildi. Maç öncesi saat 19.06'da meydana gelen olayda Galatasaray'dan sadece Muslera'nın sahada olmasına dikkat çekildi.

Fotoğrafı çeken foto muhabir Doğan Çil şunları söyledi:
Fotoğrafı 19.15 civarı çektiğimi hatırlıyorum. Fotoğrafın çekildiği an itibariyle iki takım da sahada yoktu.

Muz salladığı için G.Saray'daki siyahi oyunculara yönelik ırkçılıkla suçlanan F.Bahçeli taraftar ise şöyle konuştu:
Ben muzu bir amcadan ikram olarak aldım. Muslera ısınırken kol hareketleri yapınca bütün stattan tepkiler geldi. Ben de o tepkilerle beraber tezahürat yaparken elimdeki muzu salladım. O an elimde başka bir şey olsaydı onu da sallayabilirdim. Muzun ırkçılık amaçlı olarak kullanabileceğimi aklımdan bile geçirmedim. Benim kültürümde böyle bir şey yok.

Aynı suçlamayla karşı karşıya kalan diğer taraftarın iddialara yanıtı ise şöyle oldu:
Ben rahatsızlığımdan ötürü meyve ile besleniyorum. 1 ay önce sindirim sisteminden ameliyat geçirdim. Sürekli meyve yiyiyorum. O yüzden mevye ile dolaşıyorum. O an elimde meyve olduğu için o şekilde bir suçlama ile karşı karşıya kaldım. Benim zaten siyahi arkadaşlarım da var. Kesinlikle amacım ırkçılık olamaz."

Fenerbahçe Asbaşkanı Ömer Temelli ise şunları söyledi:
Kulüpler arasında biribirimize laf söylemek, iftira atmak gelenek haline geldi artık. G.Saray kafilesi stada geldi ve ben onları karşıladım. Bizim kimse karşılamadı dediler ama ben onları karşıladım. Onları oturacakları yere kadar götürdüm hatta Fatih Terim ile aramızda güzel bir sohbet oldu. Maç bitti ve bizi kimse karşılamadı dediler. Irkçılık palavlarının yanında bu bile yapılıyor. Basında çıkan yazılar taraftarları çatışmaya kadar götürebiliyor. Artık herkes haddini ve yerini bilmeli, herkes söylediği söze gitmeli.

19 yaşındaki bi arkadaşımız vefat etti. Bu vefatın ölçüsü olan hiçbir şampiyonluk yoktur.

 

Kaynak: Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.