1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İRSEN KÜÇÜK YARGILANMALIDIR”
“İRSEN KÜÇÜK YARGILANMALIDIR”

“İRSEN KÜÇÜK YARGILANMALIDIR”

“İRSEN KÜÇÜK YARGILANMALIDIR”

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, "UBP delege yakınlarını kurultay kazanmak için kamuya geçici adı altında istihdam eden eski başbakan İrsen Küçük ve uygulamanın altında imzası olan tüm müdür ve müsteşarların yargılanmasını" talep etti.

BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, CTP-BG/DP-UG hükümetinin, 366 geçici ile ilgili kararının ipe un sermekten farksız olduğunu savundu ve hükümetin büyük ortağı CTP-BG’nin geri adım attığını ve İrsen Küçük hükümetinin yaptığı yanlışı onayladığı görüşünü belirtti.
 
Korkmazhan, “Çalışma hakkı tüm vatandaşların en temel hakkıdır. Hiç kimseyi iş istedi diye, istihdam edildi diye suçlamıyoruz. Ancak ortada bir hukusuzluk ve eşitsizlik vardır. Bunu kabul etmek veya onaylamak mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

366 geçicinin sözleşmelerinin bittiğini belirten Korkmazhan, “Buna rağmen sözleşmeleri 3 ay uzatmak, yapılan yanlışa ortak olmaktır. Bu karar insanların duygularını istismar etmektir. Şaibe ve yolsuzluğa açıktır” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.